Τρ07162019

ΑνανέωσηΤρ, 16 Ιουλ 2019 6am

έος Πρόεδρος της Ο.Ε. των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων ο Νίκος Παπαδημάτος

«Κανένας και για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορεί να επενδύει στην αποτυχία, ούτε θα του επιτραπεί να αποφέρει πλήγματα στη χώρα μας». Αυτό ξεκαθάρισε κατηγορηματικά ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αναφορικά με τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες της Πάτρας, η έναρξη των οποίων θα γίνει σε 40 μέρες.

Κατά τη διάρκεια επείγουσας ευρείας σύσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στη ΓΓΑ. Με τη συμμετοχή του project manager, Ηλία Δαλαϊνα, του -σύντομα- νέου προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής, Νίκου Παπαδημάτου, του γ.γ. της ΔΕΜΑ, Ιάκωβου Φιλιππούση, και άλλων αρμοδίων.

«Οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες της Πάτρας όχι μόνο θα διεξαχθούν κανονικά στο τέλος του Αυγούστου, αλλά θα αποτελέσουν και διαφήμιση για την πόλη και την χώρα, με την άρτια εκτέλεσή τους. Δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο», επισήμανε ο υφυπουργός.

«Αφουγκραζόμενος», όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου της ΓΓΑ, «την αγωνία της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων. Η οποία διαπίστωσε πρωτοφανή ολιγωρία, στα όρια της αδιαφορίας, από την Οργανωτική Επιτροπή, τις τελευταίες 45 ημέρες, αμέσως μετά από τις Ευρωεκλογές!».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, παρατηρήθηκαν συμπεριφορές και πρακτικές, οι οποίες έθεσαν σε άμεσο κίνδυνο ματαίωσης τους αγώνες. Με συνακόλουθο το διασυρμό της χώρας, στα μάτια τόσο των 26 συμμετεχόντων κρατών, όσο και της παγκόσμιας αθλητικής κοινότητας.

«Θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας, θα λύσουμε τα προβλήματα, θα υπάρξει πλήρης διαφάνεια, κανένας και για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορεί να επενδύει στην αποτυχία, ούτε θα του επιτραπεί να αποφέρει πλήγματα στη χώρα μας» τόνισε ο Λ. Αυγενάκης, προς τον παριστάμενο γ.γ. της ΔΕΜΑ, Ιάκωβο Φιλιππούση, για την 7ήμερη διοργάνωση – διαφήμιση της Πάτρας και του ελληνικού αθλητισμού, που θα κοστίσει 5,7 εκατ. ευρώ.

Μια από τις πρώτες διορθωτικές κινήσεις – όπως, επίσης αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου- «προκειμένου η διοργάνωση να ξεφύγει από το οργανωτικό τέλμα» θα είναι η «άμεση αντικατάσταση της Οργανωτικής Επιτροπής των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων και παρατεταμένο σπριντ, ώστε μέχρι τις 25 Αυγούστου να υλοποιηθούν όλα εκείνα που δεν έχουν προχωρήσει, ενώ έπρεπε να γίνουν τα τελευταίο εξάμηνο, παράλληλα με την ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση των πολιτών της Αχαΐας».

Πάτρα: Θλίψη για τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Κώστα Διαμαντόπουλο

Θρήνος στην Πάτρα για το θάνατο του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή, Κώστα Διαμαντόπουλου.  Ο "Κόκκινος" όπως ήταν το παρατσούκλι του έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών βυθίζοντας στο πένθος τους φίλους του ποδοσφαίρου, τους συγγενείς και τους παλιούς του συμπαίκτες. Αγωνιζόταν για χρόνια στον Εθνικό, ενώ εργαζόταν ως μικροπωλητής στην λαϊκή αγορά για πολλές δεκαετίες.

Μαζί με τη σύζυγο του Γεωργία είχαν κάνει δύο παιδιά, χάνοντας πριν από αρκετά χρόνια τον γιο τους σε τροχαίο. Η κόρη τους η Ιωάννα τους χάρισε μία εγγονή.

Το τελευταίο διάστημα ο Κώστας Διαμαντόπουλος έδινε μάχη με σοβαρή ασθένεια. Κηδεύτηκε το μεσημέρι της Δευτέρας από τον Ιερό Ναό Αγίων Αγγέλων.

Αναστολή και επίσημα στο ανδρικό βόλεϊ της ΕΑΠ

Με κάθε επισημότητα επιβεβαιώθηκε η πιο μαύρη σελίδα στο τμήμα βόλεϊ της ΕΑΠ. Οι «μελανόλευκοι» με ανακοίνωσή τους αναφέρονται στα σενάρια αναστολής της ανδρικής ομάδας, αποδεχόμενοι πως δεν μπορεί να συντηρηθεί το τμήμα χωρίς τις απαραίτητες υποδομές, και το θέτουν σε αναστολή για έναν τουλάχιστον χρόνο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με αφορμή τα δημοσιεύματα και την παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από το τμήμα βόλεϊ της ΕΑΠ, η Διοίκηση διευκρινίζει πως:

Τα τελευταία χρόνια, οπότε και αναλάβαμε τη διοίκηση του ιστορικού σωματείου θέσαμε σε προτεραιότητα τα τμήματα υποδομών πιστεύοντας ακράδαντα πως τα παιδιά μας αποτελούν το μέλλον της ΕΑΠ. Χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς εξαρχής εντάξαμε στον προγραμματισμό μας την αναβάθμιση όλων των αναπτυξιακών τμημάτων με σκοπό την προώθηση των νέων αθλητών στα αγωνιστικά μας τμήματα.

Σε όλη τη διάρκεια της θητείας μας δεχτήκαμε ανελέητο πολλές φορές, πόλεμο από ομάδες «παραγόντων» που εκ του ασφαλούς ασκούσαν αδικαιολόγητη κριτική χωρίς όμως όλα αυτά τα χρόνια να έχουν συνεισφέρει το παραμικρό στο σωματείο μας. Λοιδορηθήκαμε ότι διαχωρίζουμε τα αθλήματα και ότι οι δράσεις μας είχαν απώτερο στόχο τη διάλυση κάποιων εκ των τμημάτων της ΕΑΠ.

Τμημάτων, τα οποία κρατήσαμε «ζωντανά» προτάσσοντας το συναίσθημα κι όχι τη λογική. Επενδύσαμε σ' αυτά στηριζόμενοι αποκλειστικά στις δικές μας δυνάμεις χωρίς καμία χορηγική συνδρομή, όμως οι εξελίξεις δεν δικαίωσαν τις προσπάθειες που καταβάλαμε.

Σε κάθε περίπτωση η ΕΑΠ δεν μπορεί να συνεχίσει να συντηρεί, στην παρούσα δύσκολη συγκυρία, τμήματα τα οποία ελλείψει των προαπαιτούμενων υποδομών στηρίζονται σε εξωγενείς παράγοντες, με αποτέλεσμα οι όποιες κινήσεις να πέφτουν στο κενό και να μην έχουν αντίκρισμα.

Μετά από ώριμη σκέψη κι αφού εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια η Διοίκηση αποφάσισε την προσωρινή αναστολή λειτουργιάς του ανδρικού τμήματος βόλεϊ, προκειμένου να δοθεί βάρος στις υποδομές του, να γίνει και πάλι ισχυρό και να μπορέσει με αξιώσεις να συμμετέχει στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις, αφού πρώτα σταθεί στα πόδια του...

Άλλωστε θυμίζουμε ότι προϋπόθεση για να συμμετέχει η ομάδα στο πρωτάθλημα είναι η λειτουργία τμήματος Παμπαίδων, το οποίο αυτή τη στιγμή δεν διαθέτει.

Δεν πρέπει επίσης, να ξεχνάμε ότι το ανδρικό βόλεϊ στην Πάτρα, αλλά και πανελλαδικά δυστυχώς βρίσκεται σε δύσκολη καμπή και αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει τον αθλητικό κόσμο.

Η ΕΑΠ απαντώντας στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής στρέφει το βλέμμα της στο μέλλον, που δεν είναι άλλο από τα αναπτυξιακά της τμήματα, αλλά και από την ενίσχυση και αναβάθμιση των υφιστάμενων αγωνιστικών της ομάδων, όπως της γυναικείας ομάδας βόλεϊ, της ομάδας του μπάσκετ, της πυγμαχίας, του σκάκι, αλλά και του πινγκ πονγκ.

Τμήματα τα οποία έχουν ήδη ισχυρές υποδομές που επιτρέπουν την αυτόνομη πορεία και λειτουργία τους και ευνοούν έναν αισιόδοξο σχεδιασμό με υψηλούς στόχους.

Ο αγώνας είναι καθημερινός και αδιάκοπος με στόχο την αναπτυξιακή πορεία του ιστορικού σωματείου, το οποίο κατάφερε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να καταστεί και πάλι πρωταγωνιστής στα αθλητικά δρώμενα της πόλης».

Δεν πήρε άδεια η Παναχαϊκή - Ποιες είναι οι κυρώσεις

Σε περιπέτειες μπήκε η Παναχαϊκή, πριν καν αρχίσει την προετοιμασία της για τη νέα χρονιά στη Super League 2. Σύμφωνα με το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της ΕΠΟ που εξέτασε τους φακέλους των “κοκκινόμαυρων” κι άλλων τεσσάρων ομάδων αποφάσισε να μην της δώσει αδειοδότηση αναφορικά με την συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Superleague 2 για το 2019-2020 καθώς εντόπισε σοβαρές ελλείψεις.

Η ανακοίνωση: «Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κατά τη συνεδρίασή του εξέτασε όλους τους φακέλους της ΠΑΕ της Β’ Εθνικής Κατηγορίας (Football League) και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

Χορηγεί άδεια Super League 1 στις ΠΑΕ: ΝΕΟΣ ΒΟΛΟΣ, ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ.

Χορηγεί άδεια Super League 2 στις ΠΑΕ: ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ, ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ, ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ, ΤΡΙΚΑΛΑ.

Δεν χορηγεί άδεια Super League 2 στις ΠΑΕ: ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ, ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ, ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, ΗΡΟΔΟΤΟΣ, ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ, ΗΡΑΚΛΗΣ, ΚΑΣΣΙΟΠΗ, ΣΠΑΡΤΗ.

Κατά των ανωτέρω αποφάσεων μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας τριών ημερολογιακών ημερών από την κοινοποίησή τους».

Η Παναχαϊκή έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση εντός τριών ημερών και σε περίπτωση που δεν αλλάξει η απόφαση, τότε θα υποχρεωθεί σε απόκτηση ποδοσφαιριστών κάτω των 23 ετών!

Άμεση ανάγκη για αιμοπετάλια για τον Νίκο Ζησιμόπουλο της ΝΕΠ

Άμεση ανάγκη για αιμοπετάλια έχει ο πολίστας της ΝΕΠ, Νίκος Ζησιμόπουλος. Τα «δελφίνια» με ανακοίνωσή τους κάνουν έκκληση για αιμοδοσία.

Αναλυτικά:

«Η ΝΕΠ καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο, να προσφέρουν αιμοπετάλια για τον πολίστα της ομάδας Νίκο Ζησιμόπουλο, ο οποίος νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίον. Η ανάγκη είναι άμεση. Πληροφορίες στην Αιμοδοσία, τηλέφωνο: 2613-604011».