Κυ05312020

ΑνανέωσηΣα, 30 Μαϊ 2020 4pm

Άρση μέτρων: Τι ανοίγει από Δευτέρα - Πού θα ισχύσει ο μειωμένος ΦΠΑ

Περισσότερες επιχειρήσεις, πυκνότερες μετακινήσεις και σχεδόν πλήρη λειτουργία του κράτους σε κανονικούς ρυθμούς φέρνει μαζί της η πρώτη μέρα του καλοκαιριού, με την 1η Ιουνίου να δείχνει την πόρτα της εξόδου στην πανδημία για ένα ευρύ φάσμα οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων.

Στο πέμπτο, πλέον, κύμα επιστροφής στην κανονικότητα, στο επίκεντρο βρίσκεται η επαναλειτουργία των Δημοτικών Σχολείων σε όλη τη χώρα, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και την εκπαιδευτική κοινότητα να προετοιμάζονται επί ημέρων για την μετάβαση με αναλυτικές οδηγίες και οπτικοακουστικό υλικό προς τους μαθητές.

Μαραθώνιος για τους 11 της ΔΕΥΑΠ - Οι συνεδριάσεις μέσω email και οι αντιδράσεις

Οι επί δυόμιση μήνες και πλέον δια περιφοράς συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΠ, έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων καθώς πέραν των διαδικαστικών θεμάτων που περνούν με τη σύμφωνη γνώμη των μελών του Δ.Σ. να εκφράζεται μέσω … email, με τον ίδιο τρόπο εισάγονται και πολύ σοβαρά θέματα, όπως πχ η τύχη των 11 εργαζομένων της Επιχείρησης οι οποίοι εδώ και ενάμιση και πλέον χρόνο είναι απλήρωτοι, με τη ΔΕΥΑΠ να καταβάλλει μόνο τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Μάλιστα το ποτήρι ξεχείλισε, όταν στην τελευταία δια περιφοράς συνεδρίαση μπήκε προ ημερησίας διάταξης και κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή το θέμα των 11 εργαζομένων γεγονός που εκλήφθηκε ως προσπάθεια να διευθετηθεί άρον άρον το ζήτημα  χωρίς να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος ή να τοποθετηθούν οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι.

 

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ «ΠΡΩΤΕΟΥΣΑ ΞΑΝΑ» ΚΑΙ «ΣΠΙΡΑΛ»

Αντιδράσεις για τις συνεδριάσεις που δεν κατέστη δυνατόν να γίνουν ούτε καν μέσω τηλεδιασκέψεων προκλήθηκαν από τις παρατάξεις Αλεξόπουλου και Ψωμά, οι οποίοι με δημόσιες παρεμβάσεις τους τόνισαν ότι πρόκειται για αδιανόητη κατάσταση και ζητούν να σταματήσουν άμεσα η δια περιφοράς συνεδριάσεις και αυτές να γίνουν δια ζώσης (έστω και στο κυλικείο, όπως επισημαίνουν) ενώ τονίζουν ότι σε μια από αυτές θα πρέπει να συζητηθεί το θέμα των 11 εργαζομένων που είναι όμηροι μιας θολής και αδιέξοδης κατάστασης, βάση της οποίας παραμένουν επί χρόνια απλήρωτοι την ίδια ώρα που καταβάλλονται οι ασφαλιστικές τους εισφορές!

Τον χορό των ανακοινώσεων άνοιξε ο δημοτικός σύμβουλος Χαράλαμπος Στανίτσας από το Σπιράλ ο οποίος με ανακοίνωσή κάνει λόγο για εξευτελισμό του Οργάνου και καταγγέλλει τον Πρόεδρο κ.Παπανικήτα για εμπαιγμό των εργαζομένων και για αδιαφορία στην συνεχιζόμενη ηθική και οικονομική τους καταρράκωση. «Δεν εγκρίνω να έρθει το θέμα προ ημερήσιας διάταξης, ζητώ την απόσυρσή του και προτείνω να έρθει κανονικά στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ που θα πρέπει να είναι δια ζώσης για να μπορούν ελεύθερα οι εργαζόμενοι να λάβουν τον λόγο και να εκθέσουν τις απόψεις τους» ανέφερε ο κ. Στανίτσας.

Ακολούθησε ανακοίνωση του Γρηγόρη Αλεξόπουλου από την παράταξη «Πρωτεύουσα ξανά!»  στην οποία γίνεται γνωστό ότι ο εκπρόσωπος της παράταξης Ναπολέων Τριανταφυλλόπουλος αποχώρησε από τη συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας καταγγέλλοντας τις ακολουθούμενες διαδικασίες σε σχέση με τους εργαζομένους και τον ευτελισμό των συνεδριάσεων.

«Ούτε καν ως θέμα της τακτικής συνεδρίασης δεν αντιμετωπίζει την ομηρία των εργαζομένων η Διοίκηση της ΔΕΥΑΠ» τονίζει ο κ. Αλεξόπουλος και ζητά την δια ζώσης συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου παρουσία και των έντεκα εργαζομένων  που βρίσκονται σε άθλια οικονομική κατάσταση.

 

 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΙΚΗΤΑ

Απαντώντας ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ανδρέας Παπανικήτας αναστρέφει την κατάσταση λέγοντας ότι «στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ, οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων του ΚΙΝΑΛ «Πρωτεύουσα ξανά» και του ΣΠΙΡΑΛ, αρνήθηκαν να ψηφίσουν και να στηρίξουν το δίκαιο αίτημα των 12 εργαζομένων της δημοτικής επιχείρησης,  να έχουν ασφαλιστική κάλυψη.

Είναι οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις που το 2011 με απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ, τους πέταξαν κυριολεκτικά στο δρόμο, με την απόλυση στο χέρι. Η Δημοτική Αρχή μαζί με την διοίκηση της ΔΕΥΑΠ, στην πρώτη τους θητεία, τους επαναπροσέλαβε και από τότε, καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες σε συνεργασία με τους εργαζόμενους, στηρίζοντάς τους στο δίκαιο αγώνα που κάνουν για να μην χάσουν την δουλειά τους».

 

Η ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΡΑΛ

Για προφάσεις εν αμαρτίαις κάνει λόγο σε ανταπάντησή του το Σπιράλ και για διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

«Το ότι ο Πρόεδρος θεωρεί πως συμπαραστέκεται στους 11 εργαζόμενους πληρώνοντας μόνο τις εισφορές τους και αρνούμενος να τους πληρώσει εδώ και δύο χρόνια, ενώ οι εργαζόμενοι δουλεύουν κανονικά(!) αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία» αναφέρει το Σπιράλ.

 

Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΟΜΗΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Οι 11 εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΠ διορίστηκαν με υπουργική απόφαση τον Ιούλιο του 2017  επί ΣΥΡΙΖΑ με σύμβαση αορίστου χρόνου, όπως συνέβη και σε όλες τις ΔΕΥΑ ανά τη χώρα. Η απόφαση προέβλεπε ότι  το προσωπικό που  δεν έχει καταταχθεί με σύβαση αορίστου ή είχε πραγματικό χρόνο εργασίας όταν έγινε ο Καλλικράτης το 2011 μπορούσε με μια απλή αίτηση να εξεταστεί για τον αν έχει τις προϋποθέσεις επανακατάταξης.

Οι εργαζόμενοι έκαναν αιτήσεις προς τη ΔΕΥΑΠ που εξετάστηκαν από το νομικό της τμήμα και στις 12/12 ελήφθη απόφαση ότι τις κάνει αποδεκτές καθώς οι εργαζόμενοι πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου και μπορούν να προσληφθούν.

Την 1 Φεβρουαρίου του 2018 προσλαμβάνονται έξι άτομα Δ.Ε. γιατί μόνο για αυτά υπήρχαν οργανικές θέσεις στη ΔΕΥΑΠ. Ο νόμος έλεγε ότι αν δεν υπάρχουν οργανικές θέσεις πρέπει να δημιουργηθούν. Με νέο οργανόγραμμα το καλοκαίρι του 2018 προβλέπονται έτσι θέσεις και για τους υπόλοιπους 5 εργαζόμενους.

Στο μεταξύ δημιουργείται εμπλοκή καθώς τα εντάλματα μισθοδοσίας των πρώτων 6 απορρίφθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Τότε οι πρώτοι έξι προκειμένου να πληρωθούν απευθύνθηκαν στα δικαστήρια για διαταγή πληρωμής, δικαιώθηκαν και πληρώθηκαν τους 5 μήνες, καθώς τους παρακρατήθηκαν οι αμοιβές για το Φλεβάρη.

Στο τέλος του 2018 γίνεται αποσαφήνιση του νόμου με μια τροπολογία βάση της οποίας αρκεί ο πραγματικός χρόνος εργασίας των εργαζομένων για να μπορέσουν να ακολουθηθούν οι διαδικασίες πρόσληψης.

Τότε, στις αρχές του 2019 και αφού ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης κάνει ραντεβού και με την πρόεδρο του Ελεγκτικού και παίρνει τις ανάλογες διαβεβαιώσεις, γίνεται δεύτερη σύμβαση στους ίδιους 6 εργαζομένους σε συνέχεια της προηγούμενης προκειμένου  να συμπεριληφθεί και η νέα τροπολογία. Αυτό γίνεται την 1η Απριλίου του 2019 ενώ στις 12 του ίδιου μήνα καλούν και τους άλλους 5 εργαζόμενους που ήταν ένα χρόνο στη αναμονή.

Η μισθοδοσία για τους πρώτους έξι ξεκινά για Απρίλιο και Μάιο.

Στην πορεία προσλαμβάνονται και οι υπόλοιποι 5 που είναι Τ.Ε. Στέλνονται τότε και τα δικά τους πρώτα εντάλματα αλλά μπλοκάρονται από τον Επίτροπο που δεν τα υπογράφει. Επικρατεί πανικός και τότε σταματάει και η πληρωμή των πρώτων έξι! Από τότε όλοι οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι, ενώ εξακολουθούν να  καταβάλλονται οι ασφαλιστικές τους εισφορές!

Πριν λίγες μέρες, όπως λένε στον «Κόσμο» τους ανακοινώθηκε από το δήμο η απόφαση να κριθεί η σύμβασή τους παράνομη. «Μας είπαν ότι θα μας κοινοποιηθεί απόλυση καθώς δεν γίνεται αλλιώς» λένε και επισημαίνουν  ότι από το δήμο τους αποθάρρυναν να απευθυνθούν στα δικαστήρια για διαταγή πληρωμής.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, δεν συγκαλείται συμβούλιο για το θέμα, παρά μόνο για τα ασφαλιστικά τους, κάτι που θεωρούν αδιανόητο.

Η σύζυγος του αντιδημάρχου Δυτικής Αχαϊας, Γρηγόρη Μάλλιαρη, αντιμέτωπη με ένοπλους ληστές

Εφιαλτικές στιγμές έζησε χθες το πρωί μία νεαρή μητέρα, η οποία βρέθηκε αντιμέτωπη με ένοπλους ληστές, οι οποίοι της είχαν στήσει ενέδρα στη Ράχη Δυτικής Αχαΐας επιχειρώντας να σταματήσουν το αυτοκίνητό της, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει κινηματογραφική καταδίωξη μέχρι τα Σαγέικα.

Η σύζυγός του αντιδημάρχου Δυτικής Αχαΐας, Γρηγόρη Μάλλιαρη, που διατηρεί το ταχυδρομικό πρακτορείο των ΕΛΤΑ στα Σαγέικα είχε μεταβεί στην Κάτω Αχαΐα προκειμένου να παραλάβει χρήματα για την πληρωμή συντάξεων και επιδομάτων.

Έχοντας μαζί της το 2χρονο παιδάκι της, αφού ολοκλήρωσε τη διαδικασία πήρε το δρόμο για τα Σαγέικα.

Στο ύψος όμως, της Ράχης δύο ένοπλοι ληστές που επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού της είχαν στήσει ενέδρα…

Έβγαλαν όπλο και επιχείρησαν να την σταματήσουν, όμως εκείνη αντιδρώντας με πρωτοφανή ψυχραιμία συνέχισε να οδηγεί σκεπτόμενη πάνω απ’ όλα πως έπρεπε να προστατεύσει το παιδί της.

Οι δράστες που φορούσαν μαύρα μπουφάν και λευκά κράνη, προκειμένου η αμφίεσή τους να παραπέμπει σε αστυνομικούς άρχισαν να την καταδιώκουν, ενώ αρκετές φορές «πλεύρισαν» το αυτοκίνητο χτυπώντας το τζάμι του οδηγού με το όπλο. Η γυναίκα δεν σκέφτηκε λεπτό να σταματήσει.

Μάλιστα, την τελευταία στιγμή που προσέγγισαν το όχημα και να κάμψουν την αντίστασή της, πυροβόλησαν για εκφοβισμό μια φορά στον αέρα!

Τελικά, η νεαρή μητέρα κατάφερε να φθάσει στα Σαγέικα, χωρίς να σταματήσει στο πρακτορείο, αλλά οδήγησε μέχρι το παντοπωλείο, όπου υπήρχε μαζεμένος αρκετός κόσμος.

Εκεί οι δράστες εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους και διέφυγαν.

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Μεγάλο χτύπημα σε διακινητές ναρκωτικών - Χειροπέδες σε οκτώ άτομα

Εξαρθρώθηκαν, μετά από έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δύο εγκληματικές ομάδες, που διακινούσαν συστηματικά ναρκωτικά, σε περιοχές της Ηλείας. σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.  Η σύλληψη των δραστών, πραγματοποιήθηκε χθες (29-5-2020), στην Ηλεία και στην Αθήνα, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που σχεδιάσθηκε και υλοποιήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, με τη συμμετοχή Αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, της ΟΠΚΕ Πύργου και του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας.

Συνελήφθησαν οκτώ μέλη των εγκληματικών ομάδων και ένας συνεργός τους και πιο συγκεκριμένα οκτώ άνδρες και μια γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα - που περιλαμβάνει, τα κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδας της διακίνησης, μεταφοράς, πώλησης και αποθήκευσης ναρκωτικών ουσιών, καθώς και της συνέργειας στα προαναφερόμενα αδικήματα. Μάλιστα κάποιοι από τους συλληφθέντες χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένη φρασεολογία για να συννενοούνται για τη διακίνηση των ναρκωτικών, η οποία σε κάποιες περιπτώσεις δεν ήταν άσχετη με το επάγγελμά τους. Σύμφωνα εξάλλου με την αστυνομία, "η περαιτέρω διακίνηση τους, σε τοξικομανείς στην Ηλεία, γινόταν από τα υπόλοιπα τρία μέλη της συμμορίας που παραλάμβαναν τις ποσότητες από το κεντρικό μέλος ή τους μεταφορείς και τις διακινούσαν ακόμη και μέσα από συνεργείο αυτοκινήτων και κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε τοξικομανείς".

Έτσι η αναφορά στα ναρκωτικά γινόταν με τις λέξεις, ποτό, μπουκάλια βότκας, τραπέζι, σουβλάκια, φτερούγες κοτόπουλο, μπουλόνι. μπουζί, ίντζες, ενώ υπήρχε και γενικότερη κωδικοποιημένη αναφορά όπως τενεκές λάδι, παλλικάρι, καφές.

 

Η ανακοίνωση της αστυνομίας έχει ως εξής:

Εξαρθρώθηκαν, μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δύο εγκληματικές ομάδες, που διακινούσαν συστηματικά ναρκωτικά, σε περιοχές της Ηλείας.

Η εξάρθρωση της εγκληματικών ομάδων είναι αποτέλεσμα ενδελεχών ερευνών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, κατά τις οποίες οι αστυνομικοί αξιοποίησαν πλήρως όλα τα στοιχεία που συνέλλεξαν τόσο με φυσικές όσο και με ειδικές ανακριτικές μεθόδους.

Η σύλληψη των δραστών, πραγματοποιήθηκε χθες (29-5-2020), στην Ηλεία και στην Αθήνα, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που σχεδιάσθηκε και υλοποιήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, με τη συμμετοχή Αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, της ΟΠΚΕ Πύργου και του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας,

Συνελήφθησαν οκτώ μέλη των εγκληματικών ομάδων και ένας συνεργός τους και πιο συγκεκριμένα οκτώ άνδρες και μια γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα - που περιλαμβάνει, τα κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδας της διακίνησης, μεταφοράς, πώλησης και αποθήκευσης ναρκωτικών ουσιών, καθώς και της συνέργειας στα προαναφερόμενα αδικήματα.

Για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία για αγορά ναρκωτικών, σε βάρος ακόμη (85) ατόμων, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι δράστες είχαν σχηματίσει δύο συμμορίες και διακινούσαν ναρκωτικά (κυρίως κοκαΐνη) σε περιοχές της Ηλείας.

Η πρώτη εγκληματική ομάδα αποτελούνταν από έξι άνδρες και μια γυναίκα και είχαν διακινήσει τους τελευταίους εννέα μήνες, σε 250 περιπτώσεις τουλάχιστον 1.500 γραμμάρια κοκαΐνης σε τοξικομανείς.

Ειδικότερα, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν αναπτύξει διακριτούς ρόλους ως εξής:

·         Ένας άνδρας μέλος της εγκληματικής ομάδας, είχε κεντρικό ρόλο στην διακίνησή της κοκαΐνης στην Ηλεία, ενώ προμηθεύονταν την ναρκωτική ουσία από έναν αλλοδαπό άνδρα, μέλος της συμμορίας, που βρισκόταν στην Αθήνα,

·         Σε περίπτωση αδυναμίας του να μεταβεί στην Αθήνα για να παραλάβει και να μεταφέρει τις ναρκωτικές ουσίες, εκτελούσαν χρέη «μεταφορέα» δύο άλλα μέλη της εγκληματικής ομάδας (ένας άνδρας και μια γυναίκα),

·         Τέλος, η περαιτέρω διακίνηση τους, σε τοξικομανείς στην Ηλεία, γινόταν από τα υπόλοιπα τρία μέλη της συμμορίας που παραλάμβαναν τις ποσότητες από το κεντρικό μέλος ή τους μεταφορείς και τις διακινούσαν ακόμη και μέσα από συνεργείο αυτοκινήτων και κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε τοξικομανείς.

Σε ότι αφορά την δεύτερη συμμορία, αποτελούνταν από δύο άνδρες - ένας εκ των οποίων συμμετείχε και στην πρώτη ομάδα - οι οποίοι τους τελευταίους εννέα μήνες, είχαν διακινήσει κοκαΐνη, τουλάχιστον σε 240 αγοραπωλησίες.

 

Το κοινός μέλος των δύο εγκληματικών ομάδων, λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, το οποίο χρησιμοποιούσε ως «κέντρο» για τις παραγγελίες των ναρκωτικών ουσιών.

Τα μέλη των εγκληματικών ομάδων λάμβαναν ιδιαίτερες προφυλάξεις προκειμένου δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους και συγκεκριμένα χρησιμοποιούσαν ψευδώνυμα αλλά και κωδικοποιημένη φρασεολογία, κατά τις συνομιλίες  τους, χρησιμοποιούσαν μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να συνεννοηθούν με τους χρήστες, ενώ εφοδιάζονταν με μικρές ποσότητες ναρκωτικών που τις πωλούσαν σταδιακά.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση στην Αθήνα οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, συνέλαβαν τον αλλοδαπό άνδρα και το κεντρικό μέλος της πρώτης συμμορίας, ενώ σε έρευνα που τους ενήργησαν βρήκαν στην κατοχή του αλλοδαπού 51,5 γραμμάρια κοκαΐνης και 1025 γραμμάρια κάνναβης.

Σε ότι αφορά τον συνεργό των δραστών, που είναι συγγενικό πρόσωπο δύο εκ των μελών της συμμορίας, συνελήφθη τη στιγμή που μετέφερε με εκσκαφέα μια μεταλλική ντουλάπα σε σημείο εναπόθεσης απορριμμάτων.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στο εσωτερικό της ντουλάπας και κατέσχεσαν ποσότητες κάνναβης, ηρωίνης, ζυγαριές και ένα πλαστικό τελάρο με φυτά κάνναβης.

Ειδικότερα, σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των δραστών, στα αυτοκίνητά τους και στην κατεσχεθείσα ντουλάπα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, βρήκαν και κατέσχεσαν συνολικά:

·         472 γραμμάρια κάνναβης σε εννέα συσκευασίες,

·         41,5 γραμμάρια ηρωίνης,

·         7,2 γραμμάρια κοκαΐνης σε εννέα συσκευασίες,

·         22 φυτά κάνναβης,

·         ένα αεροβόλο πιστόλι με μεταλλικά σφαιρίδια

·         ένα στιλέτο τύπου πεταλούδας,

·         ζυγαριές,

·         4.080 ευρώ,

·         νάιλον συσκευασίες και μια  συσκευή θερμοκόλλησης τους

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της από την διακίνηση των ναρκωτικών, εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 145.000 ευρώ.

Ελπιδοφόρο δείγμα για τον αυτοκινητόδρομο Πύργου-Πατρών

Με μια λιτή ανακοίνωση – απάντηση προς την εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» το αρμόδιο τμήμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής γνωστοποιεί τις προθέσεις του όσον αφορά την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος. Είναι η πρώτη φορά -τα τελευταία χρόνια- που ένα θεσμικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (το οποίο λειτουργεί με απώτερο σκοπό την προστασία των κοινοτικών συμφερόντων των κρατών μελών της Ένωσης), τοποθετείται σχετικά με το ζωτικής σημασίας αναπτυξιακό έργο για την Ηλεία, την Αχαΐα, τη Ζάκυνθο και τη Μεσσηνία.

Για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος έχουν συμβεί και έχουν γραφτεί πάρα πολλά. Το έργο που, όταν ολοκληρωθεί, αναμένεται να προσφέρει οδικές μετακινήσεις με ασφάλεια – αντικαθιστώντας τον υπάρχοντα δρόμο… του θανάτου, που έχει βαφτεί με αίμα σε πάμπολλα σημεία του – αποτελεί ένα σύγχρονο γεφύρι της Άρτας! Δεν είναι λίγες οι φορές που το θέμα έχει συζητηθεί –και με ιδιαίτερα έντονο τρόποστην Ελληνική Βουλή προκαλώντας… αέναες πολιτικές διαμάχες.

Ένα έργο για το οποίο έχει σημειωθεί ατελείωτος… χαρτοπόλεμος με ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων από πολλούς αρμοδίους και μη…

Ένα έργο που –παρ` όλα τα παραπάνω- η εξέλιξη του είναι μέχρι σήμερα μηδαμινή…