Δε06012020

ΑνανέωσηΚυ, 31 Μαϊ 2020 7pm

Πάτρα: Η τοπική αγορά σε "διακοπές"

«Ραντεβού τον Σεπτέμβριο» δίνει η χειρόγραφη καρτέλα που είναι τοποθετημένη στην είσοδο εμπορικού καταστήματος στην Κορίνθου και Τριών Ναυάρχων στην Πάτρα. Τα καταστήματα, δεν θα κλείσουν βέβαια μέχρι τη Δευτέρα 31 Αυγούστου. Απλά πολλοί υιοθετούν μια… άτυπη τετραήμερη αργία, η οποία ξεκινά σήμερα Πέμπτη λόγω του Δεκαπενταύγουστου και συνεχίζεται μέχρι και αυτή την Κυριακή 18 Αυγούστου.

«Ανάμεσα σε δύο κανονικές αργίες, η πλειοψηφία των συναδέλφων -απουσία και αγοραστικού ενδιαφέροντος- θα κάνει και στο ενδιάμεσο μια άτυπη ακόμη αργία, αύτη την Παρασκευή δηλαδή 16 του μηνός αλλά και το Σάββατο 17» ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών, Κώστας Ζαφειρόπουλος.

Από χθες το μεσημέρι πάντως πολλά ήταν και τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής που κατέβασαν επίσης ρολά στην Πάτρα (Καφέ και Εστιατόρια). Πολλά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα ανοίξουν πάντως την Παρασκευή 16 του μηνός ενώ άλλα θα παραμείνουν κλειστά έως και την Δευτέρα 19. Και άλλα ακόμα μακρύτερα.

Οσον αφορά το εμπορικό κέντρο της Πάτρας, με τις μεγάλες αλυσίδες και επίσης τα σούπερ αρκετοί θα είναι ανοικτοί. Στον… αντίποδα, πολλά συνοικιακά καταστήματα αλλά και μαγαζιά στο κέντρο της πόλης που δεν απευθύνονται στο κοινό κατά την περίοδο των θερινών εκπτώσεων (Βιβλιοπωλεία, φούρνοι, συνοικιακά ζαχαροπλαστεία και καταστήματα με είδη σπιτιού και λευκά είδη) θα κλείσουν έως και τις 31 Αυγούστου.

«Αυτή την περίοδο και μέχρι το τέλος του μήνα, τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης καθώς και τα είδη δώρου, έχουν τις εκπτώσεις τους. Η κίνηση κατά τις προηγούμενες μέρες ήταν ενθαρρυντική γι' αυτό και μετά το επόμενο τετραήμερο οι συνάδελφοι επιστρέφουν και πάλι στις θέσεις τους για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο» επισημαίνει ο κ. Ζαφειρόπουλος, επισημαίνοντας: «Φέτος λόγω των συνεχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων και μια κάμψη που πάντα παρουσιάζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, η καλοκαιρινή αγορά τονώθηκε λίγο αργά. Πήρε όμως τα… πάνω της και ελπίζουμε, για το καλό των συναδέλφων, έτσι να πάει μέχρι τα τέλη του μήνα».

 

ΤΟ... ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Η νέα διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας επισημαίνει ότι εντός του επόμενου 10ημέρου με την έναρξη των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων και προς τα μέσα Σεπτεμβρίου, ενόψει και του ετήσιου αγώνα PICK Patras 2019, η αγορά της πόλης θα… τρέχει με πλήρεις ρυθμούς!

«Ερχονται μεγάλες διοργανώσεις, το τοπικό εμπόριο πρέπει να δείξει ότι κινείται και σχεδιάζει με εξωστρέφεια. Τα μεγάλα αυτά ραντεβού στην Πάτρα και ιδιαίτερα το ραντεβού του Σαββάτου 14 Σεπτέμβρη που πολύς κόσμος θα είναι στην πόλη, στην κορύφωση του ετήσιου αγώνα καρτ, ετοιμάζουμε τις δικές μας εκπλήξεις, συμβάλλοντας στον αγώνα για να αναβαθμίσουμε το κύρος του τοπικού εμπορίου» δεσμεύεται ο πρόεδρος του Ε&ΕΣΠ στην «Π».

Σύμφωνα με πληροφορίες για το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου η αγορά προετοιμάζεται και για… ράλι προσφορών. Ειδικά για αυτή τη μέρα, όλα τα μαγαζιά θα υιοθετήσουν χαμηλές τιμές (στο 20%).

Στην προσφορά δεν θα είναι μόνο τα είδη εποχής, όπως στις εκπτώσεις, αλλά και οι νέες κολεξιόν και σειρές προϊόντων για το φθινόπωρο και χειμώνα 2019-2020!