Τρ06022020

ΑνανέωσηΤρ, 02 Ιουν 2020 9am

"Μαύρισε" η Πάτρα - Ισχυρή καταιγίδα - Σε επιφυλακή οι αρχές - Έκλεισε η Πατρών - Πύργου

Μέτωπο τοπικά ισχυρών βροχών και καταιγίδων επηρεάζει από τις  μεταμεσονύκτιες ώρες έως και το ξημέρωμα της Παρασκευής τη Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου. Στην Πάτρα λίγο πριν τις 10 το πρωί της Παρασκευής εκδηλώθηκε βροχόπτωση ενώ έντονοι άνεμοι πνέουν από τα ξημερώματα.

Από την έντονη βροχόπτωση προκλήθηκαν μικρής έκτασης μέχρις στιγμής πλημμυρικά φαινόμενα στους δρόμους της Πάτρας, ενώ στη εθνική οδό Πατρών - Πύργου στο ύψος του Λάππα, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων λογω πτωσης δένδρων. Η κίνηση των οχημάτων αποκατάστάθηκε μετά από επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. 

Το μέτωπο αυτό αναμένεται κινηθεί αργά ανατολικά και να "σαρώσει" σχεδόν το σύνολο της χώρας (με εξαίρεση την Κρήτη). Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα συνολικά ύψη βροχής έως και τις βραδινές ώρες της Παρασκευής, και οι περιοχές όπου περιμένουμε τις εντονότερες βροχοπτώσεις.