Τε12022020

ΑνανέωσηΔε, 30 Νοε 2020 4pm

Αχαΐα: Ζευγάρι δάρθηκε και...μηνύθηκε

Στο απροχώρητο έχει φθάσει η καθημερινότητα στην περιοχή της Ροδοδάφνης Αιγιάλειας, αφού το χωριό παραμένει στο επίκεντρο σοβαρών επεισοδίων, στο πλαίσιο μιας πολύ έκρυθμης κατάστασης μεταξύ μονίμων κατοίκων και μειονοτικών που διαμένουν στους γειτονικούς καταυλισμούς Φασουλεΐκων και Μεγανίτη.

Με τον κόσμο να φοβάται να κυκλοφορήσει, ακόμα και να πάει για ψώνια σε τοπικά καταστήματα, αλλά και την άλλη πλευρά να πιστεύει ότι αντιμετωπίζεται καχύποπτα και πάντως εχθρικά, τα περιστατικά τρομάζουν όλο και πιο πολύ, ενώ σε πάμπολλες περιπτώσεις οι σοβαροί τσακωμοί, είτε δεν φθάνουν ποτέ στις Αρχές από φοβία κάποιας «βεντέτας», είτε καταλήγουν στην Αστυνομία και πού αργότερα στα Δικαστήρια.

Ενδεικτικό της κατάστασης - που κρατάει πλέον χρόνια - είναι το προ ημερών συμβάν, σε μαγαζί επί της παλιάς εθνικής οδού Πατρών - Αιγίου, όπου οκτώ περίπου άτομα - ηλικίας από 10 έως 15 ετών - καταγγέλλεται ότι παρενοχλούσαν διερχόμενα ΙΧ και όταν 43χρονος κάτοικος πήγε να πάρει καφέ και τόλμησε να κάνει παρατήρηση σ' ένα από αυτά, δέχθηκε άγρια ομαδική επίθεση με ξύλα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να μεταφερθεί για νοσηλεία στο Νοσοκομείο Αιγίου.

Σαν να μην έφτανε όμως αυτό, μία 53χρονη γυναίκα που ήταν μαζί του και παρενέβη υπέρ του θύματος, είδε να έρχεται η δική της σειρά, να δέρνεται και επίσης να τραυματίζεται, αν και πιο ελαφρά.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, που άρχισε α καταγράφει το τι έγινε, ωστόσο από τους νεαρούς αρχικά συλληφθέντες καταγγέλθηκε ότι δέχθηκαν λεκτική ρατσιστική επίθεση, γι' αυτό και έγινε ότι έγινε, καταθέτοντας μήνυση κατά του άνδρα, ο οποίος συνελήφθη αλλά αφέθηκε ελεύθερος ως νοσηλευόμενος.

Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για αποτέλεσμα μιας «άνευ προηγουμένου άνευρης στάσης της Αστυνομίας, άφαντης συνήθως, αλλά κι όταν είναι επιλαμβάνουσα Αρχή, δεν κάνει και πολλά, αφού δείχνει να μην θέλει να ακουμπήσει τα άτομα αυτά». Οσο κι αν αυτό φαντάζει ως μία υπερβολική και ακραία κριτική, υπενθυμίζεται πως ο ισχυρισμός έχει ακουστεί σε πολλές δημόσιες συσκέψεις κατοίκων και τοπικών φορέων για την εγκληματικότητα στη Ροδοδάφνη, ενώ ακόμα και ο ίδιος ο ντόπιος δήμαρχος Δημ. Καλογερόπουλος, στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με την τοπική ηγεσία της ΕΛΑΣ έκανε λόγο για την ανάγκη πάταξης κάθε παράνομου στοιχείου... χωρίς διακρίσεις!