Κυ05312020

ΑνανέωσηΣα, 30 Μαϊ 2020 4pm

Πάτρα: Οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ στα "κάγκελα" - Φωνάζουν για τις αίθουσες

Στα "κάγκελα" έχουν ανέβει οι μαθητές και η σχολική κοινότητα του 2ου ΓΕΛ και Πειραματικού Γυμνασίου - Λύκειο Λάγγουρα, διαμαρτυρόμενοι για μία απόφαση που σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν τους δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στο να κάνουν ομαλά τα μαθήματα τους. 

Στο σχολική κοινότητα επικρατεί αναστάτωση λόγω της ένταξης των Πειραματικών στη Δευτεροβάθμια και της διάλυσης των πολυάριθμων σε παιδιά τμημάτων. Το Πειραματικό διεκδίκησε και πήρε τρεις θέσεις. 

"Με μια πρόχειρη αυτοψία, χωρίς δικαιοδοσία, η διεύθυνση της δευτεροβάθμιας αναγνωρίζει το υπόγειο- πρώην αποθήκη του 2ου ΓΕΛ ως αίθουσα αναγκάζοντας τους μαθητές οι οποίοι προετοιμάζονται για τις Πανελλήνιες του 2020 να κάνουν μάθημα σε έναν "καθαρό", "δημιουργικό" για τα παιδιά χώρο" αναφέρεται σε σχετική διαμαρτυρία που έχει έφτασε στα γραφεία του patrasevents.gr. 

"Οι μαθητές και το νεοσύστατο δεκαπενταμελές προχώρησαν σε προειδοποιητική κατάληψη ώστε τα αιτήματα τους να εισακουστούν και το θέμα το οποίο παρουσιάστηκε στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς επιτέλους να διευθετηθεί". Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν και σε επιπλέον κινητοποιήσεις, αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα τους.