Τε05272020

ΑνανέωσηΔε, 25 Μαϊ 2020 11pm

Ερχεται ο Γ. Πλακιωτάκης και φέρνει νέα για την αξιοποίηση του λιμανιού

Τους στόχους και το όραμα της Κυβέρνησης για την αξιοποίηση του λιμανιού της Πάτρας θα παρουσιάσει ο υπουργός Ναυτιλίας και Λιμενικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, σε εκδήλωση που διοργανώνει η ΟΝΝΕΔ Αχαΐας την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου (18:30). Παρών θα είναι και ο αχαιός πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Παύλος Μαρινάκης.

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στους χώρους του Οργανισμού Λιμένα Πάτρας. Ομιλητές εκτός του υπουργού θα είναι ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠΑ ΑΕ, Παναγιώτης Τσώνης, και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Π. Μαρινάκης. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο αχαιός γραμματέας της κεντρικής επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, Νίκος Σιαδήμας, και ο υπεύθυνος περιφερειακών οργανώσεων της ΟΝΝΕΔ, Μένιος Κορομηλάς.

Θα είναι η πρώτη επίσκεψη του Γ. Πλακιωτάκη στην Πάτρα μετά από την ανάληψη των καθηκόντων του και αποκτάει σημασία, καθώς θα έχει την ευκαιρία να εκφράσει τις σκέψεις του για το μεγάλο λιμάνι της Δυτικής Ελλάδας και τον ρόλο που επιδιώκει η Κυβέρνηση να διαδραματίσει στο μέλλον. Μιλώντας από το βήμα του 8ου αραβο-ελληνικού Φόρουμ 2019, πριν από δύο 24ωρα, ο υπουργός αναφέρθηκε στο θέμα της αξιοποίησης των δέκα μεγάλων περιφερειακών λιμανιών της χώρας (ανάμεσα στα οποία είναι και αυτό της Πάτρας), προαναγγέλλοντας την αξιοποίησή τους μέσα στο 2020. Ο Γ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε ότι έχει ζητήσει ήδη από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, να του παρουσιαστούν όλα τα πιθανά μοντέλα αξιοποίησης μέσα στις επόμενες ημέρες. «Αφού παρουσιαστεί η συγκεκριμένη μελέτη θα προχωρήσουμε σε οικονομοτεχνικές μελέτες και το τρίτο στάδιο θα είναι ο διεθνής διαγωνισμός» είπε ο υπουργός Ναυτιλίας. Ο Γ. Πλακιωτάκης έχει ζητήσει την αποτύπωση των δυνατοτήτων αξιοποίησης μέσα από μια μελέτη βιωσιμότητας του κάθε λιμανιού ξεχωριστά και πολύ σύντομα, θα έχει στη διάθεσή του έναν πρώτο σχεδιασμό για το πώς μπορεί να αξιοποιηθεί με τον βέλτιστο τρόπο το κάθε λιμάνι ξεχωριστά. Για το υπουργείο Ναυτιλίας αυτό σημαίνει πρακτικά ότι θα είναι σε θέση να διασφαλίσει επενδύσεις, δημόσια έσοδα και θέσεις απασχόλησης προς όφελος της τοπικής, περιφερειακής και εθνικής οικονομίας.