Πε10012020

ΑνανέωσηΠε, 01 Οκτ 2020 6am

Πάτρα: Χειροπέδες σε ανήλικο και 19χρονο επειδή έσπαγαν χριστουγεννιάτικα στολίδια

Oι γιορτινές κατασκευές τοποθετήθηκαν σε πλατείες της Πάτρας, κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών και παρά του αν και κατά πόσον άρεσαν στους περισσότερους ή όχι, δεν μπορεί παρά να καταδικάσει κανείς την όποια κακόβουλη προσπάθεια φθοράς. Διότι αυτό συνέβη προχθές το βράδυ στην πλατεία Τριών Συμμάχων, με τις πολυσυζητημένες κόκκινες μπάλες που τοποθέτησαν τα συνεργεία του Δήμου Πατρέων στο κέντρο της πλατείας. Αγνωστοι, με δυσεξιχνλίαστα κίνητρα, έβαλαν τις μπάλες στο στόχαστρό τους προκαλώντας ζημιές. Συγκεκριμένα, προσπάθησαν να τις καταστρέψουν ολοσχερώς προκαλώντας σπασίματα σε διάφορα σημεία με αιχμηρό αντικείμενο. Ενώ δεν έμειναν μόνο σε αυτό. Προχώρησαν και στην αποκόλληση των «μετάλλων» στην κορυφή κάθε μπάλας. Το θέαμα με τις μισοκατεστραμμένες χριστουγεννιάτικες μπάλες προκάλεσε εκνευρισμό και απέχθεια σε όσους περνούσαν νωρίς χθες το πρωί από την πλατεία.


ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΚΕΥΗ

Το θετικό στοιχείο στην υπόθεση ήταν πως υπήρξε άμεση η παρέμβαση των δημοτικών συνεργείων που στο μεταξύ ειδοποιήθηκαν για τις καταστροφές (που ομολογουμένως θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερης κλίμακας). Οποως διακρίνονται και στη φωτ. της «Π», οι υπάλληλοι έσπευσαν και σε μερικές ώρες κατάφεραν να επαναφέρουν τα γιορτινά στολίδια στην πρότερη κατάστασή τους, καλύπτοντας τα ίχνη φθοράς με νέα μπογιά και ξανακολλώντας τα «μεταλλικά» στοιχεία στις κορυφές.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, σε κεντρική πλατεία της Πάτρας, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 19χρονος και ένας 15χρονος, οι οποίοι έσπαγαν Χριστουγενιάτικα στολίδια και εορταστικές φιγούρες, με τις οποίες είχε στολίσει την πλατεία ο Δήμος Πατρέων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.