Τε08122020

ΑνανέωσηΤε, 12 Αυγ 2020 6pm

Πάτρα: Ασθενείς διέκοψαν τη χημειοθεραπεία τους, εξαιτίας έλλειψης φαρμάκου

Ασθενείς της ογκολογικής μονάδας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, δεν μπορούν για κάποιες μέρες να κάνουν τη χημειοθεραπεία τους, καθώς το πρόγραμμά τους διακόπηκε αιφνιδιαστικά και απροειδοποίητα, με αποτέλεσμα να αναστατωθούν και το ραντεβού να ακυρωθεί. 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, πρόκειται για ένα από τα πολλά προβλήματα που εμφανίζονται κατά καιρούς στην ογκολογική μονάδα του ΠΓΝΠ, καθώς δεν υπάρχουν τα φάρμακα για τη δημιουργία σχημάτων, τα οποία δίνονται στους ασθενείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία.

Τα τελευταία χρόνια τέτοιου είδους προβλήματα είναι επαναλαμβανόμενα, κάτι που ταλαιπωρεί ακόμα περισσότερο τους ασθενείς που βιώνουν το δικό τους Γολγοθά και είναι αναγκασμένοι να συμβιβαστούν επιπλέον με τέτοιες καταστάσεις. 

Καταστάσεις που επιδεινώνουν το φόβο και την αγωνία τους και δείχνουν μια τάση απαξίωσης του δημόσιου συστήματος υγείας απέναντι σε δεκάδες καρκινοπαθείς της Πάτρας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Σύμφωνα με τους υπευθύνους της ογκολογικής κλινικής αυτή τη φορά το πρόβλημα της έλλειψης φαρμάκων αφορούσε τρεις με τέσσερις ασθενείς. 

Οι υπόλοιποι συνέχισαν κανονικά το πρόγραμμα της χημειοθεραπείας τους. Θα αποκατασταθεί την ερχόμενη εβδομάδα, αφού το συγκεκριμένο φάρμακο που έχει έλλειψη είναι σε πανελλήνιο επίπεδο. Όμως το γενικότερο πρόβλημα είναι υπαρκτό και εμφανίζεται κάθε φορά με μία διαφορετική έλλειψη φαρμάκου, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει αντιμετωπιστεί οριστικά και αμετάκλητα από το σύστημα δημόσιας υγείας.