Κυ07122020

ΑνανέωσηΠε, 09 Ιουλ 2020 2pm

Ο Δήμος Πατρέων αγόρασε το κτίριο της Αχαϊκής και το εργοστάσιο Κρητικού

 

Δύο πολύ μεγάλα κτίρια αποκτά ο Δήμος Πατρέων, τα οποία αγοράζει με δικά του χρήματα και δεν προσέφυγε σε δανεισμό όπως συνήθιζαν προηγούμενες δημοτικές αρχές.
Το ένα κτίριο είναι το πρώην εργοστάσιο του Κρητικού , το οποίο εδώ και πολλά χρόνια έχει κλείσει και πριν 5 χρόνια περιήλθε στην Εθνική Τράπεζα.
Ο Δήμος ήρθε σε συμφωνία με την Τράπεζα, έχουν καταλήξει σε όλα και απομένουν κάποια διαδικαστικά ζητήματα για να ολοκληρωθεί η αγορά του κτιρίου , το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της Οβρυάς.

Σε αυτό τον τεράστιο χώρο του πρώην εργοστασίου ο Δήμος σκοπεύει να μεταφέρει όλο τον μηχανοκίνητο στόλο του και την υπηρεσία Καθαριότητας συνολικά καθώς έχει σχεδιάσει τη σταδιακή απομάκρυνσή του από τον ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας.

Επίσης, ο Δήμος – μέσω της ΔΕΥΑΠ – προχώρησε στην αγορά του ακινήτου όπου στεγαζόταν η Αχαική Συνεταιριστική Τράπεζα, η οποία έκλεισε πριν χρόνια και το κτίριο είχε περιέλθει στην εκκαθαρίστρια εταιρεία της Τράπεζας.
Η αγορά του κτιρίου κόστισε 1.700.000 ευρώ και το ποσό δαπανήθηκε από τα αποθεματικά της ΔΕΥΑΠ η οποία θα στεγάσει εκεί όλες τις υπηρεσίες της.
Το κτίριο γραφείων και καταστημάτων μαζί με το οικόπεδο επιφάνειας , υπερβαίνει τα 11.000 τ.μ. ενώ διαθέτει υπόγειους χώρους ακόμα και για 42 θέσεις πάρκινγκ.