Κυ05312020

ΑνανέωσηΣα, 30 Μαϊ 2020 4pm

Νομικό μπλόκο εμπόρων στην ανάπλαση της Κάτω Αχαΐας

Αλυσιδωτές είναι οι εξελίξεις στο σοβαρό θέμα της β' φάσης Ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου της Κάτω Αχαΐας, λίγες μέρες αφότου το μεγάλο έργο θα πρέπει να προχωρήσει στην Περιφέρεια, για τη σύνταξη των τευχών δημοπράτησής του, με τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Χθες το πρωί, αντιπροσωπεία του Εμπορικού Συλλόγου Δύμης - υπό τον πρόεδρό του Κ.Ρέλλο - επισκέφθηκαν απροειδοποίητα τον δήμαρχο Σπ. Μυλωνά, από τον οποίο ζήτησαν επίμονα να μην προχωρήσει μονομερώς στο έργο, αλλά την επόμενη εβδομάδα να τους δοθεί η δυνατότητα να παρουσιάσουν τις ενστάσεις τους επί της μελέτης, είτε στο δημοτικό συμβούλιο είτε στη δημοτική του ομάδα.

«Oποιος πείσει τον άλλον...» φαίνεται να διαμήνυσαν στη δημοτική αρχή οι έμποροι, οι οποίοι επιμένουν ότι η έλλειψη πάρκινγκ θα 'ναι καταστροφική για την τοπική αγορά αλλά και την ταυτότητα της πόλης.

Ο εμπορικός κόσμος παραμένοντας δύσπιστος απέναντι στις προθέσεις διαλόγου εκ μέρους του δημάρχου αλλά και της σταθερής πολιτικής του θέσης ότι το έργο των 2 εκατ. ευρώ δεν πρέπει να χαθεί για το δήμο, ετοιμάζεται να προσφύγει νομικά για να το μπλοκάρει και ήδη αυτή η ενέργεια έχει ανατεθεί σε δικηγόρο.

Ο κ. Μυλωνάς, συμφωνεί πως πρέπει να βρεθούν θέσεις στάθμευσης, στο πλαίσιο υποστηρικτικών έργων της «Ανάπλασης», αλλά έχοντας περαιτέρω χρόνο (πέραν της αρχικής καταληκτικής ημερομηνίας 15 Ιανουαρίου) θα επιμείνει στο ότι θα είναι λάθος η πόλη να χάσει μία ευκαιρία να γίνει πιο όμορφη.

Ομως ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δύμης Βασίλης Καρβουνιάρης, χθες βράδυ, απάντησε στις αιτιάσεις του πρόεδρου Κοινότητας Κάτω Αχαΐας Βαγγέλη Τησαρχόντου, ο οποίος υποστήριξε ότι υπάρχει απόφαση του 2017 για εξεύρεση 2.000 θέσεων πάρκινγκ σε οικόπεδα κυρίως ιδιωτών, που θα τα ενοικίαζαν ή πωλούσαν στον δήμο, σε οριοθετημένες οδούς.

«Υπήρχαν ανακρίβειες, παραλείψεις, λάθη και προχειρότητα της Α' Ανάπλασης, με γνωστά τα αποτελέσματα στη λειτουργία της πόλης. Ασφαλώς ο πρόεδρος έχει τον ίδιο στόχο που έχουμε όλοι οι πολίτες. Ασφαλώς όλοι αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα άμεσης εξεύρεσης θέσεων στάθμευσης. Ασφαλώς και πιστεύω ότι οι 2000 θέσεις που επικαλείται..είναι τυπογραφικό λάθος! Ασφαλώς, μια συζήτηση της Κοινότητας με την παρουσία του προέδρου του συλλόγου δεν μπορεί να θεωρηθεί διαβούλευση και κοινωνική συναίνεση. Τον καλώ, με τη σοβαρότητα που τον διακρίνει, να ζητήσει τη μελέτη της Β' Ανάπλασης από τον δήμο, να συγκαλέσει άμεσα συμβούλιο, παρουσία του συλλόγου, να τον ακούσουμε, να μας ακούσει και είμαι σίγουρος ότι στο τέλος θα βγει το καλύτερο αποτέλεσμα» αναφέρει.