Πε10012020

ΑνανέωσηΠε, 01 Οκτ 2020 8am

Στον Εισαγγελέα υποθέσεις του Κωνσταντοπουλείου! Γνωστός Πατρινός εισέπραξε 22.000 ευρώ... για ακίνητο του Ιδρύματος

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών έφθασε καταγγελία – αναφορά, δύο μελών της Διοίκησης του Κωνσταντοπουλείου Ευγηρείου Πατρών, και συγκεκριμένα από την Γραμματέα και τον Ταμία, με πολλές αιχμές κατά του Προέδρου και άλλων μελών που έχουν «φόντο» οικονομικά ζητήματα σε σχέση με ακίνητα του Ιδρύματος.

Όπως αναφέρουν το Σωματείο έχει στην κυριότητά του σημαντικό αριθμό ακινήτων μέρος των οποίων μισθώνει σε τρίτους και εισπράττει ενοίκια. Ερευνώντας την κατάσταση των οφειλετών, διαπίστωσαν μεγάλη οφειλή επιχειρηματία που διατηρεί κατάστημα στο κέντρο της πόλης και είχε μισθώσει ακίνητο του Ευγηρείου για δέκα χρόνια από το 2007 μέχρι το 2017. Τον επισκέφθηκαν στο νέο του κατάστημα και τους ενημέρωσε για τα εξής:

«Για το ακίνητο το Ευγηρείο είχε υποβάλει στον ΤΑΣ της Περιφέρειας, αίτημα χορήγησης οικονομικής αρωγής μια και εκρίθη σεισμόπληκτο. Πράγματι το αίτημα ενεκρίθη και ο μισθωτής που είχε αναλάβει τα διαδικαστικά κατάφερε να εγκριθεί το ποσό των 45.097 ευρώ και ο ίδιος εισέπραξε 22.000 ευρώ. Όπως ήταν φυσικό τα δύο μέλη εξεπλάγησαν αφού ο μισθωτής όχι μόνο χρωστούσε ενοίκια αλλά πήρε και τα μισά σχεδόν χρήματα από την αρωγή του ΤΑΣ για την αποκατάσταση του κτιρίου.

Το Ευγηρείο ουδέποτε ασχολήθηκε τελικά με την αποκατάσταση του κτιρίου με τα χρήματα του ΤΑΣ.