Κυ04052020

ΑνανέωσηΚυ, 05 Απρ 2020 3pm

Πάτρα: Υπέστη ρήξη ανευρύσματος και έχασε τη ζωή του γιατί δεν λειτουργεί η Καρδιοχειρουργική

.

Νέο θύμα της έλλειψης καρδιοθωρακοχειρουργικής κλινικής στην Πάτρα. Ο Κώστας Προσκεφαλάς, ναυτικός στο επάγγελμα, έχασε τη ζωή του την περασμένη Δευτέρα, μετά από ρήξη ανευρίσματος καρδιακής αορτής και προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων της πρωτοφανούς αρρυθμίας σε καίριους τομείς του νοσηλευτικού συστήματος  στη χώρα και ειδικότερα στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας. Αρρυθμίας που κοστίζει ανθρώπινες ζωές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 55χρονος υπέστη ρήξη αορτής χ το πρωί ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στην περιοχή της Έλληνος Στρατιώτου. Το ασθενοφόρο, όπως λένε οι οικείοι του, έφτασε στο σημείο με καθυστέρηση περίπου περίπου μισής ώρας. Τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, όπου διαπιστώθηκε η σοβαρότητα της κατάστασής του.

Από τις 8.50 το πρωί οπότε και έφτασε στο νοσοκομείο, έως τη 1. 45, οπότε και αναχώρησε με ασθιενοφόρο ασθενείς παρέμενε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί κατέβαλαν αγωνιώδη προσπάθεια να βρουν ένα νοσοκομείο της Αθήνας που να μπορεί να τον δεχθεί για να τον χειρουργήσει. Έψαχναν και δεν έβρισκαν.

Η μόνη που δέχθηκε να κάνει το χειρουργείο ήταν η καρδιοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου Ιωαννίνων και ο διευθυντής της Ευστράτιος Αποστολάκης. Μετά το «ναι» των Ιωαννίνων, κινήθηκαν οι διαδικασίες μεταφοράς του στα Ιωάννινα .

Παρά τη σοβαρότητα της κατάστασής του, ο ασθενής έφτασε ζωντανός στα Γιάννενα και εισήχθη αμέσως στο χειρουργείο όπου ξεκίνησε μια απέλπιδα προσπάθεια διάσωσής του καθώς στο μεταξύ είχαν υποστεί βλάβη πολλά ζωτικά του όργανα εξαιτίας της πολύωρης αναμονής. Λίγες ώρες αργότερα, έχασε τη μάχη

«Αν η Πάτρα διέθετε καρδιοχειρουργική…» είναι η διαπίστωση- παράπονο των συγγενών του που δεν  μπορούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη.