Κυ04052020

ΑνανέωσηΚυ, 05 Απρ 2020 4pm

Η Πατρινή Λίλυ και μετά τον θάνατό της… ταξιδεύει παντού!

Δάκρυα στον παράδεισο". Με αυτόν τον τρόπο αποχαιρέτησαν στις 28 Οκτωβρίου 2019  οι Lilly's Warriros τη μεγάλη μαχήτρια Λίλη Τοξοβίδη, την 14χρονη από την Πάτρα που ζούσε στην Αμερική και μετά από σκληρή μάχη που έδωσε με τη λευχαιμία για να κρατηθεί στη ζωή, άφησε την τελευταία της πνοή! Πλέον η στάχτη της Λίλυ ταξιδεύει παντού. Φίλοι της έριξαν την στάχτη στους καταρράκτες του Νιαγάρα, ενώ με συγκίνηση η αγαπημένη της φίλη πριν μερικές ημέρες πήγε στο Παρίσι και άφησε από ένα κουτάκι την στάχτη της Λίλυ να «ταξιδέψει» από τον Πύργο του Αϊφελ στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Γαλλίας!

Ήταν το 14χρονο κορίτσι που ενέπνευσε και έδωσε κίνητρο στους Πατρινούς συμμαθητές του πατέρα της Βασίλη Τοξοβίδη, να συγκροτήσουν αυτή την ομάδα των "πολεμιστών" για τη Λίλη, διοργανώνοντας κάθε τόσο δράσεις συμπαράστασης και ενίσχυσης του αγώνα που έκανε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού η ίδια και η οικογένειά της.

Το χαμόγελο αυτού του κοριτσιού ήταν πίσω από τις συγκεντρώσεις που έκαναν οι απόφοιτοι της πρώτης γενιάς του Πολυκλαδικού Λυκείου Πατρών. Το χαμόγελο της 14χρονης μαχήτριας ήταν και πίσω από το συμβολικό περίπατο που γινόταν τα τελευταία δύο χρόνια, περπατώντας τη Γέφυρα του Ρίου Αντιρρίου, σε μία δράση που είχε μεγάλη ανταπόκριση και είχε κατορθώσει να ενώσει τον κόσμο της Πάτρας και όχι μόνο για αυτόν τον ιερό σκοπό, αλλά για όλα τα παιδιά που μάχονται με την αρρώστια τους.

Η είδηση του θανάτου της, προκάλεσε θλίψη στην κοινωνία της Πάτρας. Όχι μόνο στην οικογένεια Τοξοβίδη, με τον πατέρα της να γνωστοποιεί στο facebook το τραγικό μαντάτο, αλλά και σε όλη την ομάδα των Lilly's Warriors, τους απόφοιτους του Πολυκλαδικού Λυκείου, όπως και σε όλους εκείνους τους εθελοντές που συμμετείχαν σε αυτόν τον συμβολικό περίπατο.

Σε όλους όσοι φόρεσαν το μπλουζάκι του ξεχωριστού event, σε όλους όσοι πήραν με κάποιο τρόπο μέρος, έμμεσα ή άμεσα σε αυτή την πρωτοβουλία. Η Λίλη έφυγε όμως το χαμόγελό της, έστω και από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, ένωσε καρδιές. Και συνεχίζει να ενώνει!