Δε05252020

ΑνανέωσηΔε, 25 Μαϊ 2020 6am

Πάτρα: Ραντεβού στο Νεκροταφείο! - Τόπος συνάντησης για να ξεγλιστρούν από την απαγόρευση κυκλοφορίας

Αλήθεια, τι δουλειά είχαν δύο έφηβες μέρα – μεσημέρι στο Α΄ Νεκροταφείο της Πάτρας, να κάθονται σε παγκάκι της κεντρικής πλατείας του και να συζητούν αμέριμνες σαν να βρίσκονται στο προαύλιο του σχολείου;

Όχι, προφανώς δεν είχαν πάει εκεί για να ανάψουν το καντήλι στους τάφους αγαπημένων τους προσώπων. Απλώς, βρήκαν το Α΄ Νεκροταφείο ως ένα πρόσφορο έδαφος για να βρεθούν και να πουν τα δικά τους, υπερβαίνοντας έτσι την απαγόρευση της άσκοπης κυκλοφορίας!

Και δεν ήταν κατά πως φαίνεται οι μόνες που είχαν την ιδέα αυτή. Όλο και περισσότεροι την …κάνουν τελευταία για το μεγαλύτερο νεκροταφείο της πόλης προκειμένου να κάνουν μια βόλτα ή να τα πουν με την ησυχία τους, χωρίς να κινδυνεύουν να πιαστούν στη φάκα κάποιου αστυνομικού καταβάλλοντας και το «τσουχτερό» πρόστιμο των 150 ευρώ!

Ιδίως τώρα, που άλλαξε και η ώρα, ενώ μεγαλώνει σταδιακά και η μέρα, το Α΄ Νεκροταφείο παρουσιάζει, καιρού επιτρέποντος, μια μεγάλη …κίνηση. Και είπαμε, όχι απαραίτητα για το άναμμα κάποιου καντηλιού η την τέλεση κάποιου τρισάγιου. Υπάρχουν βέβαια κι αυτοί που συνδυάζουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου…

 

ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΖΕΥΓΑΡΑΚΙΑ

 Πάντως, η αλήθεια είναι ότι από παλιά το Α΄ Νεκροταφείο της Πάτρας είχε πέραση και για αλλότριους σκοπούς, μακριά από την ιερότητα του χώρου. Τα παλαιότερα χρόνια πολλές ήταν οι έφηβες μαθήτριες που απαλλάσσονταν κάτω από τα κυπαρίσσια του (και εννοείται μακριά από αδιάκριτα βλέμματα) από τη σχολική ποδιά, που έδινε τη θέση της σε κάποια σέξι φούστα.

Παράλληλα, όμως, το Α΄ Νεκροταφείο έχει γίνει κατά καιρούς και το ιδανικό καταφύγιο για παράνομα ζευγάρια, αρκετά από τα οποία δεν είχαν κανέναν ενδοιασμό ακόμη και να προβούν σε ερωτικές περιπτύξεις ανάμεσα στους τάφους του!