Τε07152020

ΑνανέωσηΤρ, 14 Ιουλ 2020 9pm

Ελπιδοφόρο δείγμα για τον αυτοκινητόδρομο Πύργου-Πατρών

Με μια λιτή ανακοίνωση – απάντηση προς την εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» το αρμόδιο τμήμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής γνωστοποιεί τις προθέσεις του όσον αφορά την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος. Είναι η πρώτη φορά -τα τελευταία χρόνια- που ένα θεσμικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (το οποίο λειτουργεί με απώτερο σκοπό την προστασία των κοινοτικών συμφερόντων των κρατών μελών της Ένωσης), τοποθετείται σχετικά με το ζωτικής σημασίας αναπτυξιακό έργο για την Ηλεία, την Αχαΐα, τη Ζάκυνθο και τη Μεσσηνία.

Για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος έχουν συμβεί και έχουν γραφτεί πάρα πολλά. Το έργο που, όταν ολοκληρωθεί, αναμένεται να προσφέρει οδικές μετακινήσεις με ασφάλεια – αντικαθιστώντας τον υπάρχοντα δρόμο… του θανάτου, που έχει βαφτεί με αίμα σε πάμπολλα σημεία του – αποτελεί ένα σύγχρονο γεφύρι της Άρτας! Δεν είναι λίγες οι φορές που το θέμα έχει συζητηθεί –και με ιδιαίτερα έντονο τρόποστην Ελληνική Βουλή προκαλώντας… αέναες πολιτικές διαμάχες.

Ένα έργο για το οποίο έχει σημειωθεί ατελείωτος… χαρτοπόλεμος με ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων από πολλούς αρμοδίους και μη…

Ένα έργο που –παρ` όλα τα παραπάνω- η εξέλιξη του είναι μέχρι σήμερα μηδαμινή…