Τε07152020

ΑνανέωσηΤρ, 14 Ιουλ 2020 9pm

Πάτρα: Γνωστός γιατρός χορηγούσε… δικά του φάρμακα σε ασθενείς!

Αίσθηση προκαλεί η υπόθεση γνωστού γιατρού της Πάτρας, για τον οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη ΕΔΕ από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, αφού χορηγούσε σε ασθενείς σκευάσματα χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση! Σύμφωνα με στοιχεία του ρεπορτάζ, το οποίο επιβεβαιώνει και η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, ο εν λόγω γιατρός βαρύνεται με καταγγελίες ασθενών και για χρήση μηχανημάτων στο πλαίσιο της θεραπείας, τα οποία δεν εντάσσονται στο πλαίσιο που συστήνεται και τεκμαίρεται επιστημονικά!

Η πρακτική του γιατρού, που είναι ευρέως γνωστός στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, συγκρούεται σαφώς με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας, ενώ μπορεί να έχει και δυσάρεστες εξελίξεις για την πορεία της υγείας των ασθενών του, αφού υπήρχαν και βαριές περιπτώσεις ασθενείας!

Σημειώνεται πως, ο γιατρός έχει καταδικαστεί πειθαρχικά από τον τοπικό ιατρικό σύλλογο. Έχει κάνει ένσταση στον πανελλήνιο, ενώ αναμένονται οι σχετικές αποφάσεις μετά τις απαραίτητες διαδικασίες. Έως ότου υπάρξει απόφαση πάντως συνεχίζει να ασκεί κανονικά το… λειτούργημά του.

Οι αναφορές ασθενών προκαλούν φόβο σε πολίτες, αφού ναι μεν δεν υπάρχει σχέση με τον ψευτογιατρό της Αθήνας και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, ωστόσο η χορήγηση φαρμάκων εκτός επιστημονικά θεσμικού πλαισίου δημιουργεί πολλές αρνητικές σκέψεις.