Τρ08112020

ΑνανέωσηΔε, 10 Αυγ 2020 2pm

Γώγος για Κοροναϊό: Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για έξαρση του ιού σε χώρες των Βαλκανίων

Με μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση με τον κοροναϊό σε χώρες των Βαλκανίων ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος. Ο καθηγητής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι τα δεδομένα είναι πάρα πολύ καλά σε χώρες, στα σύνορα της Ελλάδας.

Επισήμανε, μάλιστα, ότι εάν αυξηθεί η επιδημιολογική καμπύλη, η Ελλάδα θα έχει θέμα και θα πρέπει να εξεταστεί ακόμη και το κλείσιμο των χερσαίων συνόρων.

Ο κ. Γώγος στάθηκε ιδιαίτερα στη Σερβία όπου η έξαρση του κοροναϊού οδήγησε στη λήψη έκτακτων μέτρων, όπως καραντίνα σε πολλές πόλεις, και απαγόρευση κυκλοφορίας στο Βελιγράδι.

Ο λοιμωξιολόγος εξέφρασε την ικανοποίησή του από το γεγονός ότι η κατάσταση έγινε γρήγορα αντιληπτή στην Ελλάδα και ελήφθησαν τα μέτρα με το κλείσιμο των συνόρων στους Σέρβους ταξιδιώτες.

«Οι πιο κοντινές χώρες σε εμάς είναι οι πιο επικίνδυνες» παρατήρησε, πάντως, ο κ. Γωγός.

Αναφερθείς στην Αλβανία, είπε ότι έχουν εισέλθει στην Ελλάδα πολίτες που βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό. Εκτίμησε, ωστόσο, ότι δεν θα φτάσουμε στο σημείο να κλείσουμε τελείως τα χερσαία σύνορα.

Ο ειδικός εξήγησε ότι όσοι εντοπίζονται θετικοί στον ιό μπαίνουν σε καραντίνα. Ωστόσο, όπως είπε, αυτό μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα στην περίπτωση που μεγάλος αριθμός επισκεπτών χρειαστεί να τεθεί σε καραντίνα ή να νοσηλευτεί.