Δε01252021

ΑνανέωσηΚυ, 24 Ιαν 2021 12pm

Συναγερμός στη ΒΙ.ΠΕ. για εργαζόμενο-κρούσμα

Πληροφορίες αναφέρουν πως χθες το βράδυ σήμανε συναγερμός στην Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας καθώς εντοπίστηκε κρούσμα του νέου κορονοϊού. Μάλιστα, λόγω του ότι το νέο κρούσμα είναι εργαζόμενος σε επιχείρηση της περιοχής, ξεκίνησε άμεσα η ιχνηλάτηση των επαφών του για να αποφευχθεί η διασπορά του ιού.

Πάντως, χθες, με το καλό νέο των δύο εξιτηρίων για πατέρα και κόρη από το ΠΓΝΠ, πέρασε η παρακολούθηση του κορονοϊού στην Αχαΐα.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο νοσηλεύονται πλέον ο 70χρονος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και η σύζυγός του στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης.

Σε ό,τι αφορά τον έλεγχο των δειγμάτων της περιοχής, διαγνώστηκε μόλις ένα θετικό στο Εργαστήριο Μοριακού Ελέγχου του ΠΓΝΠ, το οποίο όμως αφορά δείγμα από την Κεφαλονιά.

«Συνεχίζουμε την ιχνηλάτηση των περιστατικών που είχαμε στη ΔΕΥΑΠ και εστιάζουμε κυρίως στο οικογενειακό τους περιβάλλον. Χθες, από τα δεκάδες δείγματα που εξετάστηκαν δεν είχαμε σε κανένα θετική απάντηση. Ελπίζουμε η καλή αυτή εικόνα να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες» μας είπε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης.

Στο ξενοδοχείο καραντίνα του Μεσολογγίου συνεχίζει να φιλοξενείται η οικογένεια των Γερμανών τουριστών οι οποίοι παρακολουθούνται από τους γιατρούς του νοσοκομείου της περιοχής. Ο έφηβος γιος της οικογένειας που διαγνώστηκε θετικά μέχρι στιγμής έχει εμφανίσει πολύ ήπια συμπτώματα. Οπως ανέφερε ο κ. Καρβέλης, στο τέλος της εβδομάδας θα γίνει επαναληπτικό τεστ σε όλη την οικογένεια.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ

Στα αστικά κέντρα επικεντρώνεται η ανησυχία της επιστημονικής κοινότητας. Η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, εξέφρασε την ανησυχία της από την αύξηση των κρουσμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και τη διασπορά σε όλη σχεδόν τη χώρα. «Αν δεν πάρουμε μέτρα, σε λίγες εβδομάδες θα μιλάμε για χίλια κρούσματα» επισήμανε η κ. Λινού προτρέποντας τους πολίτες να περιορίσουν τις επαφές τους και να κάνουν χρήση μάσκας όπου επιβάλλεται και γενικότερα όπου κινούνται.

57 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Σε 57 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα τις τελευταίες 24 ώρες, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Εξ αυτών, 10 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου. Από την έναρξη της πανδημίας, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται σε 4.336.

Οκτώ ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 127 έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Το τελευταίο 24ωρο δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος. Οι νεκροί στην Ελλάδα από την έναρξη της πανδημίας ανέρχονται σε 203.

Αναλυτικότερα:

- 10 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

- 3 εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,

- 18 κρούσματα στην Αττική,

- 11 κρούσματα στη Θεσσαλονίκη,

- 7 κρούσματα στην Καβάλα,

- 2 κρούσματα στη Λευκάδα,

- 1 κρούσμα στην Αχαΐα (από Κεφαλονιά)

- 1 κρούσμα στην Ημαθία,

- 1 κρούσμα στο Κιλκίς,

- 1 κρούσμα στην Κορινθία,

- 1 κρούσμα στα Δωδεκάνησα,

- 1 κρούσμα στη Ροδόπη.