Τε12022020

ΑνανέωσηΔε, 30 Νοε 2020 4pm

Βράζουν για το νερό Ρίο και Ανω Καστρίτσι

Διαστάσεις λαμβάνει το θέμα της αντιπαράθεσης μετά Ρίου και Ανω Καστριτσίου για το νερό του Παναχαϊκού. Και οι δύο αυτές περιοχές, σαν συνέπεια μιας σειράς ζητημάτων που εδράζονται στην ελλειπή υδροδότηση αλλά και σε διάφορες τοπικιστικές αντιλήψεις και… μύθους δίνουν, σχεδόν κάθε καλοκαίρι, μάχη για το νερό του Παναχαϊκού.

Το Ρίον λόγω των χιλιάδων συνδέσεων έχει ουσιαστικά το πάνω χέρι, κάτι το οποίο όμως γίνεται αιτία προστριβής όταν αρχίζουν και οι διακοπές νερού στα ορεινά και το Ανω Καστρίτσι που γειτνιάζει με τις πηγές.

Φέτος η τοπική κοινότητα παρενέβη προς την ΔΕΥΑ Πάτρας, ενημερώνοντας για τα δεκάδες καθημερινά παράπονα κατοίκων και το… μαρτύριο της σταγόνας το οποίο είναι αναγκασμένοι να υπόκεινται καθημερινά. Παρά το γεγονός ότι η σχετική επιστολή έγινε προ 10ημέρου, περιλαμβάνοντας και την αγωνιώδη έκκληση του τοπικού δημοτικού διαμερίσματος, «με κάθε πρόσφορο τρόπο και… μέθοδο», το πρόβλημα δεν λύθηκε.

Απεναντίας μάλιστα, κάτοικοι οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε… φύλακες των κεντρικών αγωγών, διαπίστωσαν πρόσφατα βυτία της ΔΕΥΑΠ που προσέρχονται στον κρουνό της οδού Σταυροπούλου, στην κοινότητα του Ρίου, και παίρνουν νερό.

«Είναι πολύ πιθανό ότι το νερό μεταφέρεται καθημερινά με βυτία, για το Ανω Καστρίτσι όπου η ΔΕΥΑΠ γεμίζει την δεξαμενή τους με νερό από το Ρίον. Εμείς στεγνώσαμε… διαμαρτυρόμενοι αλλά σε πολλούς δεν ίδρωσε το αυτάκι. Δε διψάει μόνο το Ανω Καστρίτσι, δεν είναι νοικοκυραίοι!» αναφέρει κάτοικος του Ρίου ο οποίος βρίσκεται πραγματικά σε απόγνωση!

«Είμαι πεπεισμένος ότι τα προβλήματα, οφείλονται, αποκλειστικά και μόνο, σε λανθασμένη διαχείριση των υδάτινων πόρων του χωριού (Ανω Καστρίτσι) και επισημαίνω ότι είναι αδιανόητο, στο γνωστό για τα νερά του να υπάρχουν προβλήματα ύδρευσης και άρδευσης» σχολίασε σχετικά ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Μπουρδούλης.