Τε02192020

ΑνανέωσηΤε, 19 Φεβ 2020 10am

Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο Πατρών: Πραγματοποιήθηκε η καρναβαλική γιορτή

Σε ζεστό κλίμα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 19 Φεβρουαρίου στο Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο Πατρών η καρναβαλική γιορτή που είχε ετοιμάσει η Κριτική Επιτροπή του Πατρινού Καρναβαλιού 2020.

Ήταν μια συγκινητική στιγμή που έδωσε την αφορμή στους τρόφιμους του Κωνσταντοπούλειου να νιώσουν την ατμόσφαιρα της Αποκριάς και να χαρούν μέσα σε ένα κλίμα ευφορίας και αγάπης.

Μέλη της Κριτικής Επιτροπής και καρναβαλιστές με αποκριάτικες ενδυμασίες μαζί με μουσικό σχήμα αποτελούμενο από τους Νίκο Λέκκα (πιάνο), Εύα Κουτσουβέλη (τραγούδι), Γιώργο Αθανασίου (σαξόφωνο, τραγούδι), Γιώργο Ρωμανό (τραγούδι) έδωσαν χαρά και έφεραν πολλά χαμόγελα στους συνανθρώπους μας, ενώ ο Σύλλογος Σοκολατοριχτών «Σοκολατοβροχή» τους γλύκανε με σοκολάτες. Οι συντελεστές της εκδήλωσης πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς.

 

Το Σάββατο η Πάτρα χορεύει καρναβαλικά disco για να μπει στο ρεκόρ Γκίνες

Τον μεγαλύτερο Disco χορό στον κόσμο ετοιμάζεται να καταρρίψει η Πάτρα. Στις 26 Νοεμβρίου 2018 η Universal Pictures κατοχυρώνει στο Λονδίνο του Ηνωμένου Βασιλείου τον Μεγαλύτερο Disco Χορό στον κόσμο με 324 χορευτές. Στις 22 Φεβρουαρίου 2020 σχολές χορού και Σύλλογοι απο την Ελλάδα προσπαθούν να κατοχυρώσουν αυτό το ΡΕΚΟΡ για την Ελλάδα και συγκεκριμένα την Πάτρα.

Τoν Μάρτιο του 2019 στην πόλη της Πάτρας διεξήχθη το μεγαλύτερο DANZA KUDURO DANCE μέσα στο Πατρινό Καρναβάλι στους χώρους του Royal Theater όπου 500 άτομα κατοχύρωσαν το πρώτο χορευτικό ρεκόρ της Αχαϊκής Πρωτεύουσας σε πανηγυρικό κλίμα.

Στις 22/2/2020, η Πάτρα θα ξαναχορέψει "για να καταρρίψουμε τον μεγαλύτερο Disco Χορό στον κόσμο.
Το εγχείρημα θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Γεωργίου και θα καλυφθεί τηλεοπτικά".

Ολοκληρώθηκαν στα Υψηλά Αλώνια οι Καρναβαλουπόλεις του φετινού Καρναβαλιού

Με ιδανικό τρόπο ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στα Υψηλά Αλώνια οι Καρναβαλουπόλεις του φετινού Καρναβαλιού των Μικρών, που χάρισαν στους μικρούς πέντε αξέχαστες ημέρες κεφιού, διασκέδασης, δημιουργίας και μύησης στη ακαταμάχητη γοητεία του Πατρινού Καρναβαλιού δίνοντας τα ερεθίσματα και τις διαδρομές για την απόκτηση της συνείδησης ενός δημιουργικού καρναβαλιστού και ενός ευαισθητοποιημένου ανθρώπου.

Οι υψηλές θερμοκρασίες και το απλόχερο άγγιγμα του ζεστού ήλιου στάθηκαν ιδανική συνθήκη για πλήθος μικρών και μεγάλων να βγει έξω, να προσέλθει στο μεγάλο ραντεβού των μικρών και να χαρεί με την ψυχή του στα Υψηλά Αλώνια. Οι πλούσιες δράσεις της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων-Καρναβάλι Πάτρας, που κάλυψαν το πλήρες φάσμα των τεχνών (θεατρικά δρώμενα-παιχνίδια, εικαστικά, μουσική, χορός), αποζημίωσαν τον πολύ κόσμο που βρέθηκε στα Υψηλά Αλώνια και δημιούργησαν μια μεγάλη καρναβαλική γιορτή, μια δυνατή αφορμή απόδρασης από την καθημερινότητα με το Καρναβάλι μας στο προσκήνιο.

Με κεντρικούς άξονες την Ανακύκλωση και την Ειρήνη οι μικροί εμπλέχτηκαν ενεργά σε μια διαδικασία δημιουργικής, διαδραστικής συμμετοχής στα δρώμενα. Τα διαδραστικά παιχνίδια-παραμύθια «Ο Τζίτζικας και ο Μέρμυγκας» από τους Ανδρομάχη Γιαννακοπούλου και Παύλο Κωνσταντίνο Γκολομάζο και «Ο Ανακύκλωπας και ο Μαύρος Άρχοντας του Πλαστικού» από την ομάδα των X-Saltibagosέδωσαν με τον καλύτερο τρόπο στιγμές ξεγνοιασιάς και χαράς αλλά και σημαντικά μηνύματα στους μικρούς καρναβαλιστές, ενώ η εκτεταμένη δράση «Θα σε φοβίσω πόλεμε!», που εμπνεύστηκε η Κριτική Επιτροπή του Πατρινού Καρναβαλιού, υλοποιήθηκε με την καταλυτική συνεργασία του Συλλόγου Ιδιωτικών Κέντρων Προσχολικής Αγωγής (ΣΙΚΕΠΑ) Δυτικής Ελλάδας και είχε ως κεντρικό μέλημα τη δημιουργική εικαστική παραγωγή των μικρών αλλά και την ευαισθητοποίησή τους στο θεμελιώδες θέμα της ειρήνης και του πολέμου, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και είχε πραγματικά σπουδαίους καρπούς με ξεχωριστά, πρωτότυπα έργα.

Οι δράσεις της Κυριακής επεκτάθηκαν με τα χορευτικά από παιδιά 5-15 ετών του AthleticDanceStudioκαι με το facepaintingκαι χτένισμα που πρόσφερε στους μικρούς ο τομέας Μόδας και Ομορφιάς του ΙΕΚ Δέλτα με τις ιδιότητες της αισθητικής και της κομμωτικής.

Στην Κεντρική Καρναβαλούπολη της Κυριακής η Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2020 Μαρία Κυριακοπούλου όπως και σε όλες τις προηγούμενες καρναβαλουπόλεις αποτύπωσε τη δική της γλυκιά νότα, ενώ παρούσα ήταν και η τελάλισσα (τελάλης) του φετινού Καρναβαλιού Μαρία Αγουρίδη με τον δικό της ιδιαίτερο εκφραστικό τρόπο. Παρουσιαστής της Κεντρικής Καρναβαλούπολης ήταν ο Δημήτρης Μουλίνος.

Η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης – Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή στον χαιρετισμό της ευχαρίστησε θερμά τον κόσμο και τους μικρούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Καρναβαλιού των Μικρών. Ένα κάλεσμα που συνδύασε με ιδιαίτερη ισορροπία τη διασκέδαση, το παιχνίδι και την εκπαιδευτική διαδικασία προετοιμάζοντας ενεργούς πολίτες, ευαίσθητους ανθρώπους και ακαταμάχητους καρναβαλιστές.

Μετά από ένα άκρως επιτυχημένο και γεμάτο πλούσιες εμπειρίες και συγκινήσεις ταξίδι σε απομακρυσμένες περιοχές που οι κάτοικοί τους δεν έχουν συχνά τη δυνατότητα να βάλουν στο πρόγραμμά τους το Καρναβάλι (Περιβόλα, Δεμένικα, πλατεία Αμπελοκήπων στα κάτω Συχαινά) αλλά και στο κέντρο της Πάτρας, στην κατεξοχήν πλατεία του, τα Υψηλά Αλώνια, το Καρναβάλι των Μικρών θα κορυφωθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 22 και 23 Φεβρουαρίου. Τη σκυτάλη θα πάρει το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου και ώρα 10.30 στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων στην Πλαζ της Αγυιάς το BabyRallyμε τους μεταμφιεσμένους μπόμπιρες και τα ποδήλατά τους να επιδίδονται σε καρναβαλικούς αγώνες και παιχνίδια. Η κορύφωση του Καρναβαλιού των Μικρών θα είναι η Κυριακή 23 Φεβρουαρίου όπου οι κεντρικοί δρόμοι της Πάτρας θα πλημμυρίσουν από παιδικά χαμόγελα, εκτυφλωτικά χρώματα, εκλεκτές στολές και μοναδικές εμπνεύσεις σε ένα ανεπανάληπτο θέαμα κεφιού, δημιουργίας και χαράς για τη ζωή. Είναι η ώρα της Μεγάλης Παρέλασης των Μικρών, η ώρα της ελπίδας και της αισιοδοξίας.

Αλλά και στην τελευταία εβδομάδα του Πατρινού Καρναβαλιού το Καρναβάλι των Μικρών θα έχει την παρουσία του αφού την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00 στην πλατεία Γεωργίου Α΄ θα πραγματοποιηθούν θεατρικά δρώμενα από σχολεία, ενώ θα γίνει παρέλαση σχολείων και πολιτιστικών συλλόγων την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στις 19.00 στην Αγυιά και την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στις 19.00 στο Νότιο Διαμέρισμα.

 

Η πρώτη Κεντρική Καρναβαλούπολη την πλατεία Υψηλών Αλωνίων

Με τη ζεστασιά ενός λαμπρού ήλιου και τη θέρμη στα πρόσωπα των μικρών καρναβαλιστών εξελίχτηκε με απόλυτη επιτυχία η πρώτη Κεντρική Καρναβαλούπολη από τις 10.30 έως τις 14.00 στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων προσελκύοντας πλήθος μικρών και μεγάλων.

Το ραντεβού του Καρναβαλιού των Μικρών με τους λιλιπούτειους καρναβαλιστές και τους συνοδούς τους απέδειξε περίτρανα για μια ακόμα φορά ότι το Πατρινό Καρναβάλι ως πηγή ζωής, αισιοδοξίας, κεφιού και δημιουργίας καταφέρνει με τον καλύτερο τρόπο να κρατά άσβεστα τα καρναβαλικά όνειρα και τα παιδικά χαμόγελα.

Έτσι το Σάββατο το πρωί συνεχίστηκε απτόητη η επιτυχημένη πορεία του Καρναβαλιού των Μικρών, που πέρασε με πολύ μεγάλο βαθμό τις πρώτες εξετάσεις στις τρεις περιφερειακές καρναβαλουπόλεις (Περιβόλα, Δεμένικα, Πλατεία Αμπελοκήπων στα κάτω Συχαινά) κάνοντας τον πρώτο από τους δυο σταθμούς του στα Υψηλά Αλώνια.

Μικροί και μεγάλοι ανταποκρίθηκαν με προθυμία στο κάλεσμα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων - Καρναβάλι Πάτρας και απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο ότι η κυριότερη συνθήκη της επιτυχίας είναι η χαρά της ζωής, η συμμετοχή και η γνήσια καρναβαλική διάθεση.

Οι ποικίλες δράσεις αφορούσαν σε διαδραστικά παιχνίδια που ενέπλεξαν δημιουργικά τους μικρούς καρναβαλιστές. Από τη μια η Ανδρομάχη Γιαννακοπούλου και ο Παύλος Κωνσταντίνος Γκολομάζος με τη μορφή θεατρικού δρώμενου βασισμένο στο παραμύθι «Ο Τζίτζικας και ο Μέρμυγκας» μετέδωσαν στα παιδιά με πολλή ενέργεια τα μηνύματα της προσφοράς, της αλληλεγγύης, της χαράς, μηνύματα για την ειρήνη και τον πόλεμο και τον κύκλο της ζωής υλοποιώντας τη λειτουργία ενός διαδραστικού παιχνιδιού με συμμετέχοντες τους ίδιους τους μικρούς. Από την άλλη η ομάδα των X-Saltibagosμε μια ευαίσθητη και πολύ προσεγμένη δουλειά προσέγγισαν τα παιδιά προκαλώντας τη συμμετοχή τους σε ένα διαδραστικό παιχνίδι-παραμύθι που διαμόρφωνε οικολογική, περιβαλλοντική συνείδηση μέσα από διαδικασίες διασκέδασης, παιχνιδιού και εκπαίδευσης. «Αλουμίνιο, πλαστικό, γυαλί χαρτί / τη μόλυνση κρατάμε μακριά από τη γη» ήταν το σύνθημα του εμψυχωτή του παιχνιδιού. Σταυρόλεξα με λέξεις κλειδιά όπως Ανακύκλωση, Κάδος, Περιβάλλον, Σκουπίδια, ενεργή πρωτοβουλία των μικρών που μάζευαν καθένας κι ένα σκουπίδι κάτω από την … «υφασμάτινη» θάλασσα την οποία είχε γεμίσει με σκουπίδια κάποιος μεγάλος και όχι φυσικά κάποιος μικρός, και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα γίνονταν τα μέρη μιας σπονδυλωτής δράσης που οδηγούσε σταδιακά στην εξέλιξη του διαδραστικού παιχνιδιού «Ο Ανακύκλωπας και ο Μαύρος Άρχοντας του Πλαστικού».Τα παιδιά με τη βοήθεια των τρελοξωτικών έμαθαν για την ύπαρξη του καλού γίγαντα Ανακύκλωπα (γιγαντόκουκλα από κάδους ανακύκλωσης) ο οποίος έχει αρρωστήσει βαριά και μέσα από παιχνίδια τον φρόντισαν. Στο τέλος όλοι μαζί νίκησαν τον Μαύρο Δράκο του Πλαστικού και έφεραν την ισορροπία στη φύση. Για την δράση χρησιμοποιήθηκαν ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτόκουτα, τενεκεδάκια, σακούλες σκουπιδιών κλπ), κόλλες ατλακόλ, ξύλινα καδρονάκια και καρφιά.  

Παράλληλα με τις δυο αυτές δράσεις στο άλλο μέρος της πλατείας ξετυλιγόταν με μεγάλη επιτυχία η εικαστική δράση «Θα σε φοβίσω πόλεμε!», που αποτέλεσε μια ιδέα της Κριτικής Επιτροπής του Πατρινού Καρναβαλιού 2020 και υλοποιήθηκε με τη συνεργασία του Σύλλογο Ιδιωτικών Κέντρων Προσχολικής Αγωγής (ΣΙΚΕΠΑ) Δυτικής Ελλάδας. Συμμετείχαν 20 κέντρα με 100 δασκάλες, οι οποίες μαζί με τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής έδιναν οδηγίες και κατευθύνσεις στα παιδιά να ζωγραφίζουν εκφράζοντας τα αντιπολεμικά συναισθήματά τους. Η ειρήνη ήταν το θέμα των εικαστικών δημιουργιών και προέκυψαν πρωτότυπα έργα. Όλα αυτά με την πλατεία να πλημμυρίζει με χρώματα, ιδέες, καρναβαλική διάθεση, ανθρώπινη ευαισθησία και κοινωνικά μηνύματα υπέρ της ειρήνης. Το τρένο της ειρήνης ως κατασκευή αλλά και ως ανθρώπινη αλυσίδα από τις δασκάλες των κέντρων έγινε ο πυρήνας των πολλών δημιουργικών και συναρπαστικών που έλαβαν χώρα.

Τέλος τη δική τους γλυκιά νότα αποτύπωσε στην κεντρική καρναβαλούπολη ο τομέας Γαστρονομίας του ΙΕΚ Δέλτα με τους σπουδαστές του τμήματος ζαχαροπλαστικής με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους να δημιουργούν και να προσφέρουν γλειφιτζούρια και pop cakes στα παιδάκια.

Τις δράσεις στην 1η Κεντρική Καρναβαλούπολη παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης που ευχήθηκε στους μικρούς Καλό Καρναβάλι και συνομίλησε με χαρά μαζί τους συνοδευόμενος από την Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων-Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή. Παρόντες πολλά μέλη της Γνωμοδοτικής και Κριτικής Επιτροπής και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιωτικών Κέντρων Προσχολικής Αγωγής (ΣΙΚΕΠΑ) Δυτικής Ελλάδας. Από τη γιορτή των μικρών δεν μπορούσε να λείπει η Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2020 Μαρία Κυριακοπούλου που με το φωτεινό χαμόγελό της μπλέχτηκε με τα χαρούμενα παιδικά πρόσωπα.

Παρουσιαστής των δράσεων ήταν ο Δημήτρης Μουλίνος.

Οι μικροί και μεγάλοι φίλοι του Καρναβαλιού των Μικρών θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την τελευταία φετινή Καρναβαλούπολη και να νιώσουν τους παλμούς της μεγάλης αυτής υπαίθριας ζωής και αύριο Κυριακή 16 Φεβρουαρίου από τις 10.30 έως τις 14.00 με ακόμα περισσότερες δράσεις.

Το πρόγραμμα της 2ης Κεντρικής Καρναβαλούπολης έχει ως εξής:

-Διαδραστικό παιχνίδι με τη μορφή θεατρικού δρώμενου βασισμένο στο παραμύθι «Ο Τζίτζικας και ο Μέρμυγκας»

-Διαδραστικό παιχνίδι για τα παιδιά από την ομάδα X-Saltibagosμε τίτλο «Ο Ανακύκλωπας και ο Μαύρος Άρχοντας του Πλαστικού» και θέμα την Ανακύκλωση

-Εικαστική δράση «Θα σε φοβίσω πόλεμε!» από την Κριτική Επιτροπή του Πατρινού Καρναβαλιού 2020 και τον Σύλλογο Ιδιωτικών Κέντρων Προσχολικής Αγωγής (ΣΙΚΕΠΑ) Δυτικής Ελλάδας

-Παιδικά χορευτικά με παιδιά ηλικιών 5-15 ετών από την ομάδα χορού Athletic Dance Studio

- Facepaintingκαι χτένισμα στους μικρούς από τον τομέα Μόδας και Ομορφιάς του ΙΕΚ Δέλτα.

37χρονος ξεψύχησε προσπαθώντας να κάνει όσα είδε στις «50 αποχρώσεις του Γκρι»

Τραγικό τέλος βρήκε ένας θαυμαστής του διάσημου βιβλίου «50 αποχρώσεις του Γκρι», έπειτα από ερωτικό παιχνίδι που πήγε στραβά. Ο άνδρας βρέθηκε νεκρός από τη μητέρα του, η οποία είναι σε κατάσταση σοκ. Ο λόγος για τον Φίλιπ Γουόκερ, ο οποίος φαίνεται ότι αυτοστραγγαλίστηκε κατά λάθος. Ο άτυχος 37χρονος βρέθηκε κρεμασμένος στο κρεβάτι του στο East Yorkshire.

Λίγες ημέρες μετά τον θάνατό του, η οικογένειά του αδειάζοντας το σπίτι του, εντόπισε σεξουαλικά βοηθήματα, πορνογραφικό υλικό και άδεια μπουκάλια λιπαντικού. Παράλληλα, βρέθηκε επιτραπέζιο παιχνίδι των «50 Αποχρώσεων του Γκρι», όπως επίσης και ένα βιβλίο που περιείχε σχέδια και γραπτά, πορνογραφικού χαρακτήρα του ίδιου του Γουόκερ. Σύμφωνα με τους συγγενείς του, «δεν είχε μιλήσει ποτέ για τα σεξουαλικά ενδιαφέροντά του κι όλο αυτό μας σόκαρε». Πρόσθεσαν επίσης, πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο νεαρός άνδρας αυτοκτόνησε.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έρευνα προκύπτει ότι ο θαυμαστής του βιβλίου «50 αποχρώσεις του Γκρι», που έχει γυριστεί και ταινία, κατέληξε από ασφυξία που προήλθε από ερωτική αυτοϊκανοποίηση, κάνοντας λόγο για «τραγικό ατύχημα».

Είναι γεγονός, πως το συγκεκριμένο βιβλίο έχει επηρεάσει πολύ κόσμο. Μάλιστα, ένα σπίτι στα προάστια της Πενσυλβάνιας των ΗΠΑ, είναι εμπνευσμένο από αυτό, καθώς διαθέτει ένα σεξουαλικό μπουντρούμι στο υπόγειο, το οποίο είναι εξοπλισμένο με μαστίγια, μάσκες προσώπου αλλά και μια κούνια του σεξ.