Δε01252021

ΑνανέωσηΚυ, 24 Ιαν 2021 12pm

Το πιο ελκυστικό αντρικό χαρακτηριστικό δεν είναι αυτό που μέχρι τώρα νόμιζες

Για πολλά χρόνια έχει επικρατήσει η αντίληψη πως αυτό που κάνει τους άντρες πραγματικά ελκυστικούς είναι είτε το μυώδες σώμα τους είτε η καλή αίσθηση του χιούμορ που έχουν. Για να μην παρεξηγηθούμε, τα χαρακτηριστικά αυτά δεν είναι αμελητέα, τουλάχιστον στις περισσότερες περιπτώσεις, όμως πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι ακόμα σημαντικότερο είναι το στοιχείο του αλτρουισμού, της ικανότητας δηλαδή να πραγματοποιεί ένας άντρας φιλανθρωπικές πράξεις. Για να το πούμε και πιο απλά, οι γυναίκες τρελαίνονται με έναν άντρα όταν αυτός βάζει το «εμείς» πάνω από το «εγώ» του.

Πολλές διαφορετικές ομάδες επιστημόνων από όλο τον κόσμο αποφάσισαν να ρίξουν περισσότερο φως στην υπόθεση της ανδρικής γοητείας, με πιο ενδιαφέροντα τα πορίσματα της ομάδας από τον Καναδά που κατέληξε στο ότι τα αρσενικά με τάσεις αλτρουισμού κάνουν, σε γενικές γραμμές, περισσότερο σεξ από τους υπόλοιπους.

Οι ερευνητές ρώτησαν τους εργένηδες από την εκεί περιοχή πόσο συχνά έκαναν αλτρουιστικές πράξεις όπως δωρεές για φιλανθρωπικούς σκοπούς ή άλλες πράξεις ανιδιοτέλειας όπως το να βοηθήσουν κάποιον που για παράδειγμα το αμάξι του έχει βυθιστεί στο χιόνι. Στη συνέχεια, έκαναν ερωτήσεις για την προσωπική τους ζωή και αφού μελέτησαν τα δεδομένα, έφτασαν στο συμπέρασμα πως οι τρυφεροί και δοτικοί άντρες είχαν μεγαλύτερη επιτυχία με το αντίθετο φύλο.

Σε μία άλλη μελέτη, οι ερευνητές ζήτησαν από ένα μεγάλο αριθμό γυναικών να διαλέξει η κάθε μια από δύο άντρες - έναν για μακροπρόθεσμη σχέση και έναν για one night stand. Στην κάθε γυναίκα δόθηκαν φωτογραφίες με τους υποψήφιους, από τον πιο γοητευτικό μέχρι τον πιο μέτριο εμφανισιακά. Οι μισοί από τους άντρες αυτούς ήταν μέλη φιλανθρωπικών οργανώσεων ή είχαν αλτρουιστικές δράσεις.

Η πλειοψηφία των αντρών που επιλέχθηκαν για one night stands ήταν αρκετά εμφανίσιμοι αλλά χωρίς κάποιο ιστορικό φιλανθρωπίας και αλτρουισμού, ενώ για μακροπρόθεσμες σχέσεις επιλέχθηκαν εκείνοι που είχαν πιο έντονο το στοιχείο της καλής και δοτικής προσωπικότητας σε σχέση με την εντυπωσιακή εμφάνιση. Από αυτά τα αποτελέσματα οι ερευνητές συμπέραναν ότι οι γυναίκες συνδέουν τη δοτικότητα και τον αλτρουισμό με την πατρότητα και τη σωστή συζυγική συμπεριφορά. Γι' αυτό άλλωστε επέλεξαν και τους συγκεκριμένους άντρες για μακροπρόθεσμες σχέσεις.

Όλα όσα συνέβησαν στην τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2021

Tο Πατρινό Καρναβάλι παραμένει ζωντανό ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες και η τελετή έναρξης που μεταδόθηκε τηλεοπτικά και διαδικτυακά το βράδυ του Σαββάτου μετέφερε σε κάθε άκρη της χώρας αλλά και στη Νέα Υόρκη της Αμερικής ένα αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μήνυμα της χαράς για τη ζωή.

Σε μια εκδήλωση που έγινε το βράδυ του Σαββάτου 23 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο με απόλυτη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τον covid19 το Πατρινό Καρναβάλι του 2021 άνοιξε και «αγκάλιασε» όλους τους θερμούς φίλους του που παρακολούθησαν την τελετή έναρξης από τους τηλεοπτικούς δέκτες και τις οθόνες των υπολογιστών τους.

Ποια είναι τα σημεία του αντρικού σώματος που τρελαίνουν τις γυναίκες

Aν αφιερώνεις αρκετό χρόνο στο γυμναστήριο για να χτίσεις μυς, καλά κάνεις. Τουλάχιστον ένα γυμνασμένο στήθος πάντα θα τραβάει την προσοχή μιας γυναίκας. Σύμφωνα με μια διαδικτυακή μελέτη του 2017 απ' το Dr Felix (online ιατρική και φαρμακευτική υπηρεσία), το 24% των γυναικών βρίσκει το στήθος ως το πιο ελκυστικό σημείο σε έναν άντρα, ενώ το 13% προτιμά την περιοχή γύρω απ' το στομάχι, άρα μιλάμε για ένα μεγάλο ποσοστό που (αθροιστικά) προτιμά τον κορμό του σώματος. Ακόμα, έχε υπόψιν σου ότι σύμφωνα με τον ανθρωπολόγο Richard Bribiescas του πανεπιστημίου Γέιλ, οι άντρες με κοιλίτσα έχουν μεγάλη πέραση στις γυναίκες αφού αυτή θεωρείται σημάδι υγείας και μακροζωΐας.

Τα μάτια

Είτε έχεις βαθύ μπλε είτε καστανά, θα πρέπει να ξέρεις πως οι γυναίκες πάντα θα λατρέψουν ένα ωραίο ζευγάρι μάτια. Σύμφωνα πάντως με μια μελέτη του 2011, στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, πιο ελκυστικοί θεωρούνται οι άντρες με σκουρόχρωμα μάτια ενώ άλλη έρευνα που έγινε απ' το πανεπιστήμιο του Τορόντο έδειξε ότι οι άνθρωποι με κανονικό μέγεθος ματιών θεωρούνται πιο ελκυστικοί. Επίσης η ιδανική απόσταση ανάμεσα στα μάτια και το στόμα πρέπει να είναι περίπου το 1/3 του μήκους του προσώπου, ενώ η απόσταση μεταξύ των ματιών να είναι κάτω του μισού του πλάτους του προσώπου.

Τα χέρια

Για έναν άντρα σίγουρα τα χέρια δεν είναι το πρώτο πράγμα που θα σκεφτεί για μια γυναίκα, αλλά αντιθέτως θεωρούνται απ' τα πιο ελκυστικά σημεία του σώματος, σύμφωνα με το 19% των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα του Dr Felix. Βέβαια, σήμερα οι γυναίκες προτιμούν κάτι πιο κοντά στο σώμα του Ryan Gosling παρά τα μπράτσα του κάθε φουσκωτού που κυκλοφορεί εκεί έξω.

Στόμα

Ένα πλατύ χαμόγελο δεν φέρνει την επιτυχία στο γυναικείο φύλο. Δεν φτάνει μόνο αυτό. Το λέει η έρευνα της καθηγήτριας Jessica Tracy στο πανεπιστήμιο British Columbia του Καναδά, όπου σύμφωνα με αυτή τη μελέτη οι γυναίκες έλκονται λιγότερο από έναν άντρα που χαμογελά και δείχνει χαρούμενος - προτιμούν τους πιο σκεπτικούς τύπους.

Πλάτη και ώμοι

Πολλές γυναίκες προσέχουν την πλάτη σε έναν άντρα. Το έχει επιβεβαιώσει σχετική μελέτη το 2013 στις ΗΠΑ, απ' την Εθνική Ακαδημία Επιστημών, όπου οι γυναίκες κλήθηκαν να επιλέξουν τον αγαπημένο τους τύπο σώματος. Αν και συχνά προτιμούν τους ψηλότερους, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι μια φαρδιά πλάτη σε σχήμα V κάνει έναν άντρα πιο ελκυστικό.

Το καρναβαλικό λάβαρο έξω από το Δημοτικό μέγαρο

Σε μια λιτή, λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, τελετή που έγινε σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο,  στην έναρξη της οποίας ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, από το μπαλκόνι του Δημαρχείου, κάλεσε, για μια ακόμη φορά, όλους να τηρήσουν τις αποστάσεις και τα μέτρα που προβλέπονται κατά του covid-19, η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης «Καρναβάλι Πάτρας», Ήρα Κουρή, μετέφερε το καρναβαλικό λάβαρο έξω από το Δημοτικό μέγαρο και με τους ξυλοπόδαρους, που την συνόδευαν, το παρέδωσε στο Δήμαρχο.

Ο Δήμαρχος είπε: «Φέτος το Καρναβάλι μας γίνεται αλλιώς. Προχωράμε μέσα στην πανδημία, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, για να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλά ως πόλη και είμαι βέβαιος ότι θα το κάνουμε με επιτυχία. Καλό καρναβάλι σε όλους, η φετινή ιδιαιτερότητα δεν πρέπει να μας κάνει σιωπηλούς».

Η τελετή έναρξης του Καρναβαλιού θα γίνει σήμερα στις 9 το βράδυ και θα μπορούν να το παρακολουθήσουν όλοι, τηλεοπτικά και διαδικτυακά και από τις σελίδες και το κανάλι του Δήμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

 

 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την επέτειο της Μυστικής Συνέλευσης της Βοτσίτσας στο Αίγιο

Στις 26 Ιανουαρίου ολοκληρώνονται 200 χρόνια από το σημαντικό ιστορικό γεγονός που αποτέλεσε το έναυσμα του Επαναστατικού αγώνα για την ελευθερία των Ελλήνων: τη Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας, 26-30 Ιανουαρίου 1821. Ο σπόρος του επαναστατικού αναβρασμού φυτεύτηκε εδώ, στην τότε Βοστίτσα (ετυμολογικά: η πόλη των μποστανιών και των κήπων), στο σημερινό Αίγιο.

Φέτος, στην επέτειο των 200 ετών από της Επανάσταση του 1821, γιορτάζουμε στην Αιγιάλεια την τρίτη επέτειο Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας. Η 26η Ιανουαρίου έχει καθιερωθεί επίσημα ως ημέρα δημόσιας αργίας με το Π.Δ. 157/2017.

Η Συνέλευση δρομολόγησε την έναρξη της Επανάστασης και επέδρασσε βαθιά στην προπαρασκευή του Αγώνα, προετοιμάζοντας τα πνεύματα των ισχυρών παραγόντων της Πελοποννήσου -και όχι μόνο- για να δεχτούν ότι η Επανάσταση ήταν αναπόφευκτη και να ακολουθήσουν την επαναστατική δράση. Γι’ αυτό η Συνέλευση ανήκει περισσότερο στα επαναστατικά παρά στα προεπαναστατικά γεγονότα. Υπήρξε δε σημαντικότατο ιστορικό γεγονός, όχι μόνο για την τοπική ιστορία αλλά και για την εθνική, διότι συνδέεται άρρηκτα με την οργάνωση και την έναρξη του Αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία. Υπήρξε το πρώτο πολιτικό γεγονός της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας , καθώς και το πρώτο επαναστατικό γεγονός, τόσο για τις αποφάσεις, όσο και για την οργάνωση του Αγώνα. Η απόφαση να μην ανταποκριθούν στην πρόσκληση του Τούρκου πασά της Τρίπολης, συνιστά ταυτόχρονα και την πρώτη επαναστατική πράξη.

Στη Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας, που συνήλθε στο πλαίσιο των ενεργειών της Φιλικής Εταιρείας καθώς όλοι οι σύνεδροι ήσαν φιλικοί, συγκρούστηκαν η διστακτικότητα με το θάρρος, η σύνεση, που εκπροσωπούσε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, με την παρόρμηση, που εκπροσωπούσε ο Γρηγόριος Δικαίος (Παπαφλέσσας). Στο τέλος όμως, μετά από πέντε ολονύκτιες συνεδριάσεις, επήλθε η σύνθεση των απόψεων – χαρακτηριστικό της Ελληνικής διαλεκτικής – και τα γεγονότα που ακολούθησαν έδειξαν ότι πρυτάνευσε η τόλμη, καθώς σκοπός ήταν η «Ελευθέρωση του Γένους» και «σε όλων τις καρδιές είχε φωλιάσει ο πόθος για την Ελευθερία», όπως τονίζει ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος.

Ο Δήμος Αιγιαλείας και η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. με έμπνευση από το πνεύμα της επανάστασης και της επετείου, έχουν ετοιμάσει ένα πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων για τη διάρκεια της χρονιάς 2021, ξεκινώντας με τον εορτασμό της 26ης Ιανουαρίου. Δυστυχώς η πανδημία CoViD-19 δεν επέτρεψε την ανάπτυξη πληθώρας δραστηριοτήτων, δια ζώσης, όμως με την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας σχεδιάστηκαν διαδικτυακές δράσεις μέχρι την άρση των περιοριστικών μέτρων ούτως ώστε οι εορτές να γίνουν όπως αρμόζει η επέτειος.

Δίκαια και εύστοχα χαρακτήρισε τη Συνέλευση ως «Χαραυγή της Ελληνικής Πολιτείας» ο εθνικός μας ποιητής Κωστής Παλαμάς.

Στη Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας φυτεύτηκε ο σπόρος της Επανάστασης. Οφείλουμε να μη χαθεί ο σπόρος εκείνος ο παλιός, ως κόρη οφθαλμού να τον φυλάξουμε.

Ας φυτέψει λοιπόν ο καθένας μας από έναν στο δικό του κήπο!

Έχουμε ευθύνη…

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021, ώρα 19:00 – Ταξίδια Ιστορίας (διαδικτυακά): Η σημαντική ιστορικός κα Μαρία Ευθυμίου θα πραγματοποιήσει διαδικτυακή διάλεξη «Πελοπόννησος. Η ναυαρχίδα της Επανάστασης του 1821»

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Ώρα 11:00 Κατάθεση στεφάνων εκ μέρους της δημοτικής αρχής, της ΙΛΕΑ και φορέων της πόλης στην επιτύμβια πλάκα του Ανδρέα Λόντου, στο προαύλιο του Δημοτικού Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Αιγίου.

Ώρα 19:00 – Ταξίδια Ιστορίας (livestream): η Φιλόλογος και Ιστορικός, Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της Ιστορικής-Λαογραφικής Εταιρείας Αιγιαλείας Βάνα Μπεντεβή-Σπυροπούλου θα δώσει διάλεξη με θέμα: «Ερωτήματα και απαντήσεις σχετικά με τη Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας και τη σημασία της» -θα θέσει τρία ουσιώδη ερωτήματα και θα αναφερθεί στο Ιστορικό Βάρος του γεγονότος. Σε συνεργασία με τον ιστορικό Συλλόγο Αναβιωτών «Βοστίτσα 1821» και τον προέδρο κ. Λάμπη Ψυχογιάνννη.

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

10.10 έως 10.20′ προσέλευση προσκεκλημένων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου. 10.30′ Αρχιερατική Θεία Δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου. 10.50′ Ανάγνωση από τον δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο, μηνύματος της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου για τη σημασία του ιστορικού γεγονότος. 10.55′ Εκφώνηση πανηγυρικού της ημέρας από την κα Ευανθία Μπεντεβή, φιλολόγου-ιστορικού και προέδρου της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας Αιγιαλείας. Εν συνεχεία, μετάβαση στο Μνημείο των Ηρώων (πλ. Υψηλών Αλωνίων), όπου θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων. Ακολούθως ξενάγηση στο Δημοτικό Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Αιγίου, όπου βρίσκεται η προτομή του Ανδρέα Λόντου. Σημειώνεται πως όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με αυστηρά μέτρα κατά της διάδοσης του κορωνοϊού και μόνο για προσκεκλημένους.

Ώρα 18:00 – Online Δρώμενο από την παιδική νεανική χορωδία της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.: Η παιδική χορωδία της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. τιμά το ιστορικό γεγονός της Αιγιάλειας απαγγέλοντας ένα ποίημα του Θοδωρή Τογαντζη για την επανάσταση και τραγουδώντας τραγούδια του 21. Συντονισμός Μπέση Νάση.

Ώρα 19:00 – Online Αφιέρωμα στον «Ιστορικό Σύλλογο Βοστίτσα 1821»: η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α μιλώντας με τα μέλη του συλλόγου θέλησε να θυμίσει σε όλους τους Αιγιαλείς περασμένες εκδηλώσεις αλλά και να υποσχεθεί πως μετά το τέλος της πανδημίας όλα θα συνεχίσουν από εκεί που σταμάτησαν. Η Δημοσιογράφος Ιωάννα Δημουλά μίλησε με τον πρόεδρο Λάμπη Ψυχογιάννη για περασμένες δράσεις και για το μέλλον του συλλόγου ενώ το μέλος του συλλόγου η Αφρόδιτη Τριανταφύλλου, αναφέρθηκε στη συμβολή της «Βοστίτσας» στην Ελληνική Επανάσταση.

Ώρα 20:00 – Online Προβολή θεατρικής παράστασης «Η Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας»: Διαδικτυακή προβολή της θεατρικής παράστασης που πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιανουαρίου 2020 στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Απόλλων». Συνεργάστηκαν οι σύλλογοι: Θεατρική Έκφραση Αιγίου Σύλλογος Ιεροψαλτών Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Θεατρική Ομάδα Μονόλογοι Θεατρική Ομάδα Διακοπτού Σύλλογος Ιστορικής Αναβίωσης «Βοστίτσα 1821» Θεατρική Ομάδα «αποφοίτων» Τραγούδι: Αγγελόπουλος Δημήτριος. Ήχος και Φως: Παναγιώτης Μουρδέκας Επεξεργασία Ήχου: Δημήτρης Αγγελόπουλος γενικός συντονισμός της προσπάθειας, σκηνοθετική καθοδήγηση: Κώστας Κλάγκος Βίντεο -φωτογραφία -μοντάζ Βασίλης Μανουηλίδης.

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021, ώρα 19:00 – Ταξίδια Ιστορίας (livestream): O Νομικός Διδάκτωρ της φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Ιδρυτής της Εταιρίας Μελέτης Έργου Ιωάννη Καποδίστρια, Ανδρέας Κούκος θα δώσει διάλεξη με θέμα: «Οι διπλωματικές προσπάθειες του Ι. Καποδίστρια για την Διεθνή αναγνώριση του Ελληνικού Ζητήματος και την Ίδρυση του Ελληνικού Κράτους κατά την περίοδο 1822-1827». Σε συνεργασία με τον ιστορικό Συλλόγο Αναβιωτών «Βοστίτσα 1821» και τον προέδρο κ. Λάμπη Ψυχογιάνννη.

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021, ώρα 19:00 – Ταξίδια Ιστορίας (livestream): O Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας της Ιστορίας(Οθωμανικής Περιόδου) Παντείου Πανεπιστημίου, Δημήτρης Σταθακόπουλος θα δώσει διάλεξη με θέμα: Οι Ιστορικές και Κοινωνικές δομές κατά την περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης- Θετικά και παθογένειες από τότε μέχρι σήμερα-Αναφορικά με τις Ελληνοτουρκικές Σχέσεις. Σε συνεργασία με τον ιστορικό Συλλόγο Αναβιωτών «Βοστίτσα 1821» και τον προέδρο κ. Λάμπη Ψυχογιάνννη.

Οι διαλέξεις με την ένδειξη livestream θα μεταδοθούν ζωντανά και στο τέλος μπορούν να απαντηθούν ερωτήματα και διευκρινήσεις, με στόχο να λυθούν όλες οι τυχόν απορίες στα τόσο σημαντικά ιστορικά θέματα. Σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Βοστίτσα 1821 Λάμπης Ψυχογιάννης. Τις ομιλίες θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ιωάννα Δημουλά.